Κόσμος

Τους ηγέτες της ΕΕ θα δεχτεί στις 24 Μαρτίου ο Πάπας

Ο πάπας Φραγκίσκος θα δεχτεί στο Βατικανό όλους τους ηγέτες των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 24 Μαρτίου, μία ημέρα πριν από τη σύνοδό τους στην ιταλική πρωτεύουσα όπου θα τιμήσουν τη συμπλήρωση 60 ετών από τη Συνθήκη της Ρώμης.

Η συνάντηση του ποντίφικα με τους ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων της Ευρώπης θα γίνει το απόγευμα της Παρασκευής, 24 Μαρτίου.

Ο Πάπας είχε δεχτεί τους Ευρωπαίους ηγέτες στο Βατικανό και πέρσι τον Μάιο, όταν του είχε απονεμηθεί το βραβείο Καρλομάγνου για τις προσπάθειές του υπέρ της ευρωπαϊκής ενοποίησης. Τότε, στην ομιλία του, τους είχε ζητήσει να ξεπεράσουν τους εθνικούς εγωισμούς για “να κατασκευάσουν γέφυρες και να γκρεμίσουν τα τείχη”.

Τους παρακάλεσε επίσης να “τολμήσουν” μια ριζοσπαστική αλλαγή στο οικονομικό μοντέλο που ακολουθούν, το οποίο θεωρεί άδικο για τους περισσότερους ανθρώπους. Ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας είχε εκφωνήσει και μια ομιλία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο τον Νοέμβριο του 2014.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
29 παιδιά σκοτώθηκαν στον «πόλεμο» μεταξύ αντιπάλων καρτέλ στο Μεξικό - Τουλάχιστον 97 οι αγνοούμενοι
Ο πόλεμος μεταξύ των κληρονόμων του «Ελ Τσάπο» και της φράξιας του «Ελ Μάγιο» στην πολιτεία Σιναλόα έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 1.200 ανθρώπους, ενώ άλλοι 1.400 αγνοούνται
Εθνικοί φρουροί αποκλείουν μια περιοχή όπου ένα πτώμα βρίσκεται σε δρόμο στην πόλη Culiacan της πολιτείας Sinaloa
Θύμα ανθρωποκτονίας «απευθύνθηκε» στον δολοφόνο του μέσω βίντεο AI την ώρα της δίκης στις ΗΠΑ - «Σε μια άλλη ζωή, ίσως να ήμασταν φίλοι»
Το βίντεο σηματοδοτεί μια καινοτόμα χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης στο δικαστικό σύστημα, που αντιμετωπίζει την ταχέως εξελισσόμενη τεχνολογία με ένα μείγμα έντονου ενδιαφέροντος και δέους
Το ολόγραμμα του δολοφονημένου Κρίστοφερ Πέλκι