Κόσμος

Τραγικό τέλος στο θρίλερ των μεταλλωρύχων του Ισημερινού

Δύο νέα πτώματα βρέθηκαν σήμερα στο ορυχείο χρυσού στον Ισημερινό, ανεβάζοντας σε τρεις νεκρούς και έναν αγνοούμενο τον απολογισμό μιας καθίζησης του εδάφους στο ορυχείο που σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“Τρεις από τους τέσσερις παγιδευμένους μεταλλωρύχους βρέθηκαν νεκροί. Ένα από τα πτώματα έχει ήδη μεταφερθεί έξω από τη στοά”, δήλωσε μια πηγή της Πολιτικής Άμυνας, η οποία ζήτησε ανωνυμία.

Το πρώτο πτώμα που βρέθηκε ήταν αυτό του Βάλτερ Βέρα, 31ετών, ο οποίος ήταν επικεφαλής της ομάδας που παγιδεύτηκε από μια καθίζηση εδάφους στο ορυχείο κοντά στην κωμόπολη του Πορτοβέλο (επαρχία του Ελ Ορο, 405 χλμ νοτιοδυτικά του Κουίτο) κοντά στα σύνορα με το Περού.

Το σώμα του Βέρα περισυνελέγη από τους διασώστες. Τα άλλα δύο πτώματα βρίσκονται ακόμη στη στοά και δεν έχει προσδιοριστεί η ταυτότητα τους, πρόσθεσε η πηγή.

Η καθίζηση του εδάφους μπλόκαρε την μόνη έξοδο που θα επέτρεπε στον Βάλτερ Βέρα, τον αδελφό του Ανχελ Βέρα και άλλους δύο μεταλλωρύχους, τους Πέντρο Μεντόζα και Πολ Αγκίρε να βγουν από το ορυχείο Κάζα Νέγκρα.

Οι τέσσερις άνδρες είναι υπήκοοι του Ισημερινού.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέο ξέσπασμα Τραμπ εναντίον δημοσιογράφου που τον «πίεσε» για το κόστος της αίθουσας εκδηλώσεων του Λευκό Οίκο – «Είσαι χαζός άνθρωπος»
Η τελευταία εκτίμηση για το κόστος κάνει λόγο για περίπου 400 εκατομμύρια δολάρια, ποσό διπλάσιο από αυτό που είχε αρχικά ανακοινωθεί στα 200 εκατομμύρια δολάρια
τραμπ
Νέο σχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ εναντίον των δημοσιογράφων: Τους αναγκάζει να αποκαλύψουν τις πηγές τους
«Οποιοσδήποτε μάρτυρας, είτε είναι ρεπόρτερ είναι όχι, που έχει στην κατοχή του πληροφορίες για τους εγκληματίες δεν θα πρέπει να εκπλαγεί αν λάβει κλήτευση σχετικά με παράνομη διαρροή διαβαθμισμένου υλικού», είπε ο υπηρεσιακός υπουργός Δικαιοσύνης των HΠΑ, Τοντ Μπλαντς
Τοντ Μπλαντς
Επιστολή βουλευτών στον Ρούμπιο για τον Αμερικανό πρέσβη στην Τουρκία – Ζητούν διευκρινίσεις για F-35 και Χεζμπολάχ
Οι Αμερικανοί βουλευτές ζητούν από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να εξηγήσει εάν υπάρχει οποιαδήποτε αλλαγή στην αμερικανική πολιτική ή εάν εξακολουθούν να ισχύουν πλήρως οι περιορισμοί
Ο Μάρκο Ρούμπιο