Κόσμος

Τραγωδία στη Γαλλία: : Δύο Ισπανοί σκιέρ σκοτώθηκαν όταν παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα

Δύο σκιέρ από την Ισπανία, που ανήκαν σε μια πενταμελή ομάδα αναρρίχησης, σκοτώθηκαν σήμερα όταν παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα στα Πυρηναία, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο τις υπηρεσίες διάσωσης.

Τα υπόλοιπα τρία μέλη της ομάδας κατάφεραν να απεγκλωβιστούν από μόνα τους και προειδοποίησαν τους διασώστες.

Η χιονοστιβάδα προκλήθηκε στην κοινότητα Αρανουέ (Άνω Πυρηναία, νοτιοδυτικά).

Λίγο μετά το μεσημέρι, στην περιοχή του δυστυχήματος, έσπευσαν ομάδες διάσωσης και δύο ελικόπτερα.

Νωρίς το μεσημέρι, ανασύρθηκε το πρώτο θύμα, ωστόσο παρά τις προσπάθειες των διασωστών δεν τα κατάφερε, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Τον δεύτερο αγνοούμενο εντόπισε γύρω στις 15.00 ώρα Γαλλίας ένας ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος. Διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Τουλούζης, όπου κατέληξε.

Η πενταμελής ομάδα, που αποτελείτο από 4 σκιέρ κι έναν Ισπανό οδηγό, έκανε σκι εκτός πίστας κοντά στη σήραγγα Μπιέλσα, στα σύνορα με την Ισπανία, όταν παρασύρθηκε από τη χιονοστιβάδα, τα ακριβή αίτια της οποίας δεν έχουν διευκρινιστεί.

Οι πιθανότητες να επιζήσει ένας σκιέρ που έχει καταπλακωθεί από χιόνι ανέρχονται σε 95% τα πρώτα 18 λεπτά έναντι 35%, έπειτα από 35 λεπτά, σύμφωνα με την αστυνομία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νετανιάχου: «Απαράδεκτες» οι απαιτήσεις της Χαμάς ενόψει των συνομιλιών για τη Γάζα – «Συνεχίζονται οι προσπάθειες για ανάκτηση των ομήρων μας»
Η Χαμάς θέτει ως όρους την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τη Γάζα, την παροχή εγγυήσεων για τη μη επανάληψη των συγκρούσεων κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων και την ανάθεση της διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου
Ο Έλον Μασκ, το «Κόμμα της Αμερικής» και η αναφορά στον θρίαμβο του Επαμεινώνδα στα Λεύκτρα
Ο τρόπος για να σπάσει ο ενιαίο κομματικός μηχανισμός είναι μία παραλλαγή της στρατηγικής του Επαμεινώνδα στα Λεύκτρα: «Εξαιρετικά συγκεντρωμένη ισχύς σε συγκεκριμένη τοποθεσία στο πεδίο της μάχης» λέει ο Μασκ
Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο Έλον Μασκ