Κόσμος

Τραγωδία στην Αλάσκα – Πέντε νεκροί από τη σύγκρουση δύο υδροπλάνων

Απίστευτη είναι η τραγωδία που εκτυλίχθηκε στην Αλάσκα από την σύγκρουση δύο υδροπλάνων. Πέντε νεκροί, 10 τραυματίες και ένας αγνοούμενος.

Πέντε άτομα έχασαν τη ζωή τους στην Αλάσκα μετά από σύγκρουση στον αέρα δυο υδροπλάνων. Το τραγικό ατύχημα έγινε σε νοτιοανατολική περιοχή της Αλάσκας, με συνέπεια εκτός από τους πέντε νεκρούς, δέκα άτομα να τραυματιστούν, ενώ ακόμη ένα αγνοείται, σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής ακτοφυλακής και της ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (FAA).

Τα δύο αεροσκάφη, το ένα εκ των οποίων μετέφερε 11 ανθρώπους και το άλλο 5 πληρώματα και επιβάτες, συγκρούστηκαν πάνω από τη θάλασσα, περίπου 40 ως 48 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Κέτσικαν, δήλωσε ο Τζον-Πολ Ρίος, εκπρόσωπος της αμερικανικής ακτοφυλακής, από το Τζινό.

Η περιοχή όπου έγινε η συντριβή, στο Κουν Κόουβ, κοντά στο Τζορτζ Ίνλετ, βρίσκεται κοντά σ’ ένα δημοφιλές τουριστικό θέρετρο, περίπου 480 χλμ. νότια της Τζινό, της πρωτεύουσας της Πολιτείας της Αλάσκας.

Το ένα από τα αεροσκάφη ήταν de Havilland DHC-2 Beaver με πέντε επιβαίνοντες, το δεύτερο ήταν de Havilland Otter DHC-3 με ένδεκα επιβαίνοντες, ανέφερε εκπρόσωπος της FAA επικαλούμενος τα στοιχεία που του έδωσαν οι τοπικές αρχές.

Κανένα από τα δύο μονοκινητήρια ντε Χάβιλαντ δεν βρισκόταν υπό τον έλεγχο ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας ή σε επικοινωνία με τον έλεγχο όταν έγινε η σύγκρουση. Οι συνθήκες υπό τις οποίες έγινε το δυστύχημα δεν έχουν γίνει ακόμα σαφείς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τρεις νεκροί από ανατροπή σκάφους στο Σαν Ντιέγκο - Δύο παιδιά ήταν μεταξύ των επιβατών
Η Aμερικανική ακτοφυλακή δήλωσε σε ανάρτηση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ ότι διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό εννέα ανθρώπων που αγνοούνται στα ανοιχτά της παραλιακής πόλης Ντελ Μαρ
Μέλη των μέσων ενημέρωσης φωτογραφίζουν το πλοιάριο που εμπλέκεται στη θανατηφόρα ανατροπή του σκάφους Panga στα ανοικτά της παραλίας Torrey Pines State Beach, αφού σύρθηκε βόρεια από το σημείο όπου το σκάφος βγήκε στην ακτή στο Del Mar της Καλιφόρνιας
Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Ερντογάν – Η Άγκυρα στηρίζει το σχέδιο των ΗΠΑ για τον τερματισμό των πολέμων
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, δήλωσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα για την προώθηση της συνεργασίας της με τις ΗΠΑ σε πολλούς τομείς, ιδίως στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας
Οι Ταγίπ Ερντογάν και Ντόναλντ Τραμπ