Κόσμος

Τραγωδία στην Ινδία – Τουλάχιστον 10 νεκροί από κατάρρευση γέφυρας – Φόβοι για 150 εγκλωβισμένους (ΦΩΤΟ)

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στην πόλη Κολκάτα (πρώην Καλκούτα) της Ινδίας ενώ εκφράζονται φόβοι για 150 παγιδευμένους στα συντρίμμια μιας υπό κατασκευή ανισόπεδης γέφυρας που κατέρρευσε πάνω σε αυτοκίνητα τα οποία κινούνταν στον δρόμο που βρίσκεται από κάτω, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Πυροσβέστες και κάτοικοι προσπαθούν με γυμνά χέρια να διασώσουν τους παγιδευμένους στα συντρίμμια της κατασκευής αυτής από μέταλλο και τσιμέντο η οποία κατέρρευσε κοντά στο πάρκο Γκιρίς σε εμπορική περιοχή.

Σε τηλεοπτικές εικόνες από τη σκηνή του δυστυχήματος εικονίζεται ένα ματωμένο χέρι να προβάλλει κάτω από ένα μεγάλο σιδερένιο δοκάρι. Άνθρωποι προσπαθούν να περάσουν μπουκάλια με νερό σε επιζώντες που είναι παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια.

“Η κατάσταση είναι φοβερή. Αυτή τη στιγμή κανένας δεν γνωρίζει πόσοι άνθρωποι είναι παγιδευμένοι”, είπε στον τόπο του δυστυχήματος ο Ράιχαντ Μόχτα, ένας αστυνομικός.


Αυτόπτης μάρτυρας είπε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι τραυματιοφορείς προσπάθησαν να απελευθερώσουν ανθρώπους από ένα μικρό λεωφορείο-ταξί που συνετρίβη κατά την κατάρρευση.

Το Reuters μεταδίδει πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι διεξάγεται μια συντονισμένη επιχείρηση διάσωσης. Η πρόσβαση βαρέων μηχανημάτων που θα μπορούσαν να σηκώσουν τα συντρίμμια περιορίζεται από την εγγύτητα των κτιρίων και στις δύο πλευρές της γέφυρας και από την πυκνή κυκλοφορία.

Η ανισόπεδη οδογέφυρα κατασκευαζόταν από το 2009 και έχουν χαθεί αρκετές προθεσμίες για την ολοκλήρωσή της.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / ΦΩΤΟ: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο στρατός της Ολλανδίας άνοιξε πυρ κατά drones που εντοπίστηκαν πάνω από αεροπορική βάση
Οι ολλανδικές ένοπλες δυνάμεις άνοιξαν πυρ για να εξουδετερώσουν πολλά drones που πετούσαν παράνομα πάνω από τη βάση Φόλκελ (Volkel), κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters
Patriot system
Σύνοδος G20 στη σκιά του μποϊκοτάζ από τον Τραμπ και την ένταση για την Ουκρανία
Η σύνοδος του Γιοχάνεσμπουργκ ξεκινά με τις ηχηρές απουσίες των Ντόναλντ Τραμπ, Βλαντίμιρ Πούτιν και Σι Τζινπίνγκ, σε μια στιγμή έντονων διπλωματικών τριβών και συζητήσεων για το αμερικανικό σχέδιο σχετικά με την Ουκρανία
Η G20 στη Νότια Αφρική
«Freebirth»: Πώς ένα κίνημα «φυσικού τοκετού» συνδέεται με θανάτους βρεφών
Μια εκτεταμένη έρευνα του Guardian αποκαλύπτει πώς γυναίκες έχασαν τα παιδιά τους αφού παρασύρθηκαν από εξιδανικευμένες ιστορίες τοκετών χωρίς μαίες και γιατρούς, που προωθούνται από τη Free Birth Society
Ποδαράκια μωρού
Ανάλυση Politico: Έξαλλη η Ευρώπη με το σχέδιο Τραμπ για την Ουκρανία – «Ο Γουίτκοφ χρειάζεται ψυχίατρο»
Η αμερικανική πρόταση να επωφεληθεί από τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία απειλεί να τινάξει στον αέρα μήνες διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες και αποδυναμώνει ακόμη περισσότερο τη οικονομική βοήθεια προς την Ουκρανία
O Steve Witkoff 8
The Economist: Πώς οι ΗΠΑ προσπαθούν να επιβάλουν στην Ουκρανία ένα συγκεχυμένο και «σκοτεινό» σχέδιο ειρήνης
Το έγγραφο που διαπραγματεύτηκαν κρυφά Αμερικανοί και Ρώσοι απεσταλμένοι ωθεί τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε μια πολιτική γωνία, ενώ η Μόσχα φαίνεται να βγαίνει κερδισμένη
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι