Κόσμος

Τραγωδία στην Ισπανία με ναυάγιο! Τουλάχιστον 5 νεκροί

Πέντε μετανάστες έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να φθάσουν στην Ευρώπη δια θαλάσσης, ανακοίνωσαν σήμερα (26.04.2018) το πρωί Ισπανοί διασώστες στη θάλασσα που εξακολουθούν να ερευνούν λέμβους που μετέφεραν περισσότερους από 100 επιβαίνοντες.

Η ακτοφυλακή διέσωσε χθες (25.04.2018) βράδυ 54 μετανάστες οι οποίοι επέβαιναν σε δύο σκάφη, αλλά βρήκαν τέσσερα πτώματα στη θάλασσα, μετανάστες που πνίγηκαν μετά την ανατροπή μίας από τις λέμβους.

Η λέμβος βυθίστηκε περίπου σαράντα χιλιόμετρα από τις μαροκινές ακτές, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος των συνεργείων διάσωσης. Ένας πέμπτος πέθανε από καρδιακή προσβολή μετά τη διάσωσή του, πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

Νέες έρευνες

Σήμερα (26.04.2018) οι διασώστες εξακολουθούσαν να ερευνούν δύο λέμβους στη θάλασσα του Αλμποράν ανατολικά των Στενών του Γιβραλτάρ που χωρίζουν το Μαρόκο από την Ισπανία, στις οποίες επέβαιναν 107 άνθρωποι.

Τις έρευνες δυσχεραίνει ο κακός που εμποδίζει τα ελικόπτερα να πετάξουν πάνω από την περιοχή.

Η Ισπανία είναι από τις πιο γνωστές “εισόδους” προς την Ευρώπη για τους μετανάστες

Η Ισπανία είναι η τρίτη πύλη εισόδου παράτυπων μεταναστών στην Ευρώπη, με πρώτη την Ιταλία και δεύτερη την Ελλάδα.

Τη διαδρομή προς την Ισπανία, μέσω Μαρόκου, επιλέγουν όλο και περισσότεροι μετανάστες, προκειμένου να αποφύγουν τη Λιβύη όπου επικρατεί χάος.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Μετανάστευσης, περισσότεροι από 22.400 άνθρωποι έφθασαν στην Ισπανία διά θαλάσσης το 2017. Διακόσιοι είκοσι τρεις έχασαν τη ζωή τους.

Από τις αρχές του έτους, σχεδόν 3.800 μετανάστες έχουν φθάσει στην Ισπανία διά θαλάσσης και τουλάχιστον 181 έχασαν τη ζωή τους κατά τον διάπλου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ίλιγγο προκαλούν οι αποδοχές του Έλον Μασκ: Οι μέτοχοι της Tesla ενέκριναν αστρονομικό πακέτο σχεδόν 1 τρισ. δολάρια
Το δεκαετές «pay package» του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο αναλύεται σε δώδεκα δόσεις, ανάλογα με την εκπλήρωση στόχων και τις οικονομικές επιδόσεις του ομίλου
O CEO της TESLA Έλον Μασκ
Προκαλεί ξανά ο Κιμ Γιονγκ Ουν: Εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου μετά τη συμφωνία ΗΠΑ–Νότιας Κορέας για τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια
Η Πιονγκγιάνγκ εκτόξευσε μη αναγνωρισμένο βλήμα προς τη Θάλασσα της Ιαπωνίας, οκτώ ημέρες μετά το «πράσινο φως» του Ντόναλντ Τραμπ για την κατασκευή πυρηνοκίνητου υποβρυχίου για τη Σεούλ
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν