Κόσμος

Τραγωδία στην Κίνα – 21 μαθητές νεκροί όταν το λεωφορείο τους έπεσε σε λίμνη

Τουλάχιστον 21 μαθητές στην Κίνα είναι νεκροί όταν το λεωφορείο που τους μετέφερε έπεσε σε τεχνητή λίμνη, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών.

Οι καταρρακτώδεις βροχές των τελευταίων ημερών έχουν προκαλέσει πλημμύρες σε πολλές περιοχές σε όλη την Κίνα και προβλήματα στην πρώτη ημέρα των πανεθνικών εισαγωγικών εξετάσεων στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Το κρατικό δίκτυο CCTV μετέδωσε ότι οι μαθητές στο λεωφορείο έπεσαν σε τεχνητή λίμνη στην πόλη Ανσούν στη νοτιοδυτική επαρχία Γκουϊτζόου ενώ πήγαιναν για να λάβουν μέρος στις εισαγωγικές εξετάσεις.

Στην Γουχάν, όπου πρωτοεμφανίστηκε η επιδημία του κορονοϊού τον Δεκέμβριο, έπεσε χθες ποσότητα-ρεκόρ βροχής ύψους 426 χιλιοστόμετρων, όπως μετέδωσε η εφημερίδα China Daily, με τις αρχές να χρησιμοποιούν τεράστιες αντλίες για να απομακρύνουν τα νερά από τους πλημμυρισμένους δρόμους.

Από την περασμένη Παρασκευή, 119 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ή αγνοούνται σε όλη την Κίνα, λόγω των σφοδρών καταιγίδων, με το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών να εκτιμά ότι οι οικονομικές ζημίες ξεπερνούν τα 40 δισεκ. γιουάν (5,7 δισεκ. δολάρια).

Με σχεδόν 11 εκατ. μαθητές να αναμένεται να λάβουν μέρος στις εισαγωγικές εξετάσεις, η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησε τους γονείς να λάβουν υπόψη τις προβλέψεις και να οργανώσουν προσεκτικά τη μεταφορά των παιδιών στα σχολεία.

Οι εξετάσεις σε κάποιες περιοχές της επαρχίας Ανχούι αναβλήθηκαν καθώς σημειώθηκαν οι χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 50 ετών, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Αγανακτισμένος» ο Κιρ Στάρμερ με τον Ντόναλντ Τραμπ και τον Βλαντιμίρ Πούτιν: Έχω κουραστεί να βλέπω τους λογαριασμούς να ανεβαίνουν από τις ενέργειές τους
O Βρετανός πρωθυπουργός είπε πως κουράστηκε για το να αυξάνονται οι λογαριασμοί ενέργειας λόγω Πούτιν ή Τραμπ
Κιρ Στάρμερ
ΗΠΑ: Αυστηρότερη στάση κατά της Τουρκίας ζητούν ομογενείς – Στο επίκεντρο θρησκευτικές ελευθερίες, Θεολογική Σχολή της Χάλκης και Αγία Σοφία
Το HALC έχει ήδη εκκινήσει εκστρατεία με στόχο την άσκηση πίεσης προς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, υποστηρίζοντας τις συστάσεις της USCIRF
Τραμπ και Ερντογάν