Κόσμος

Τραγωδία στο Ιράν: Σύγκρουση λεωφορείου με βυτιοφόρο, 19 νεκροί – video

Στο πένθος βυθίζει το Ιράν ένα πολύνεκρο τροχαίο που σημειώθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας (17.09.2018) με αποτέλεσμα 19 άνθρωποι να σκοτωθούν.

Η τραγωδία στο Ιράν σημειώθηκε όταν βυτιοφόρο συγκρούστηκε με λεωφορείο, μετέδωσε η ιρανική κρατική τηλεόραση. Το τροχαίο σημειώθηκε περίπου στις 23:15 (τοπική ώρα, 21:35 ώρα Ελλάδας) στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει τις πόλεις Κασάν και Νατάνζ, περισσότερα από 200 χιλιόμετρα νότια της Τεχεράνης, μετέδωσε το IRINN.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, το βυτιοφόρο έπεσε πάνω στο λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν 47 άνθρωποι, δήλωσε ο στρατηγός Μοχαμάντ- Χοσεΐν Χαμίντιμ, επικεφαλής της τροχαίας. Επιβεβαιωμένα υπάρχουν 19 νεκροί, αλλά υπάρχουν ιρανικά ΜΜΕ που ανεβάζουν τον απολογισμό στους 21 νεκρούς.

Από το δυστύχημα υπήρξαν και τραυματίες, πρόσθεσε ο αξιωματούχος, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει τον αριθμό τους, σημειώνοντας ότι έχουν διακομιστεί σε κοντινά νοσοκομεία.

Οι εικόνες από το σημείο είναι σοκαριστικές

Το Ιράν έχει ένα από τα πιο υψηλά ποσοστά θανάτων από τροχαία δυστυχήματα παγκοσμίως. Τον Ιούλιο σε ένα δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκησαν επίσης ένα βυτιοφόρο και ένα λεωφορείο έχασαν τη ζωή τους 11 άνθρωποι στο Κουρδιστάν, στο δυτικό τμήμα της χώρας.

Από τροχαία δυστυχήματα έχασαν τη ζωή τους 16.300 άνθρωποι και ακόμη 336.000 τραυματίστηκαν την προηγούμενη ιρανική χρονιά (21 Μαρτίου 2017- 20 Μαρτίου 2018), σύμφωνα με τον υφυπουργό Υγείας της χώρας Μοχαμάντ- Χαντί Αγιαζί.

Αυτός ο αυξημένος οφείλεται σε πολλούς παράγοντες: τη γενική κατάσταση των δρόμων του Ιράν, το γεγονός ότι τα περισσότερα αυτοκίνητα στη χώρα είναι παλιά λόγω των κυρώσεων που της έχουν επιβληθεί αλλά και στην αδιαφορία των οδηγών για τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, κάτι που η αστυνομία προσπαθεί να αντιμετωπίσει μεταδίδοντας σοκαριστικές φωτογραφίες στην τηλεόραση και με εκστρατείες ενημέρωσης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΗΠΑ: Σάλος στο Fox News για τις δηλώσεις κατά των αστέγων – Ο Μπράιαν Κίλμιντ ζήτησε συγγνώμη για το σχόλιό του
Ο Μπράιαν Κίλμιντ σόκαρε σε ζωντανή μετάδοση προτείνοντας να χορηγούνται θανατηφόρες ενέσεις σε άστεγους που πάσχουν από ψυχικές διαταραχές – Μπροστά στην κατακραυγή, αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη
Ο Μπράιαν Κίλμιντ
Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ προειδοποιεί την Ευρώπη: «Η Ρωσία θα κινηθεί κατά των κρατών που θα κατασχέσουν τα περιουσιακά στοιχεία της»
Η Ρωσία δηλώνει ότι η όποια κατάσχεση περιουσιακών της στοιχείων ισοδυναμεί με κλοπή και θα υπονομεύσει την εμπιστοσύνη στα ομόλογα και τα νομίσματα των ΗΠΑ και της Ευρώπης
Ντμίτρι Μεντβέντεφ 2
Οι καύσωνες, οι πλημμύρες και οι ξηρασίες του φετινού καλοκαιριού κόστισαν στην Ευρώπη 43 δισεκατομμύρια ευρώ
Εκτιμάται ότι μέχρι το 2029, τα κόστη που προκλήθηκαν από τις καταστροφές του καλοκαιριού του 2025 θα μπορούσαν να φθάσουν τα 126 δισεκατομμύρια ευρώ - Σε δυσκολότερη θέση Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία
Φωτογραφία αρχείου AP Photo
To BBC παγίδευσε τον άνδρα - κλειδί πίσω από τα porta potty parties στο Ντουμπάι - «Πολλά κορίτσια μπορούν να κάνουν ό,τι θέλεις»
Μια εντυπωσιακή έρευνα του BBC ταυτοποίησε τον Τσαρλς Μουεσίγκουα, πρώην οδηγό λεωφορείου στο Λονδίνο, ως τον αρχηγό ενός κυκλώματος πορνείας που δραστηριοποιείται στις πιο ακριβές συνοικίες του Ντουμπάι
Στιγμιότυπο οθόνης του άνδρα με το παρατσούκλι Abbey, στο βίντεο του BBC 1
ΗΠΑ: Ο Ντόναλντ Τραμπ θέλει την Ουάσινγκτον υπό ομοσπονδιακό έλεγχο – Κόντρα με τη δήμαρχο για την ICE
Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι θέλει να θέσει την ομοσπονδιακή πρωτεύουσα υπό άμεσο ομοσπονδιακό έλεγχο, κατηγορώντας τη δήμαρχο των Δημοκρατικών ότι αρνείται κάθε συνεργασία με την Υπηρεσία Μετανάστευσης (ICE)
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ