Κόσμος

Τραμπ: «Αξιωματούχοι των ΗΠΑ πάνε στη Ρωσία για να συζητήσουν την πρόταση εκεχειρίας στην Ουκρανία»

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ προειδοποίησε την Μόσχα ότι μπορεί να επιβάλλει σκληρές οικονομικές κυρώσεις

«Πυρετώδεις» είναι οι διπλωματικές επαφές ανάμεσα σε Ρωσία, ΗΠΑ και Ουκρανία, με αφορμή την χθεσινή (11.03.2025) συνάντηση Αμερικανών και Ουκρανών αξιωματούχων στην Σαουδική Αραβία, όπως αποκάλυψε σήμερα (12.03.2025) ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Η πρόταση που έκαναν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία για κατάπαυση του πυρός διάρκειας 30 ημερών, την οποία αποδέχτηκε το Κίεβο, είναι η αφορμή «που Αμερικανοί αξιωματούχοι πάνε τώρα στην Ρωσία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ντόναλντ Τραμπ

Ειδικότερα, ο Αμερικανός Πρόεδρος μίλησε σήμερα στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο και τόνισε ότι οι ΗΠΑ έχουν λάβει «μερικά θετικά μηνήματα» από την ουκρανική πλευρά, μετά τις πολύωρες συνομιλίες που πραγματοποίησαν Αμερικανοί και Ουκρανοί αξιωματούχοι στην Σαουδική Αραβία.

«Ελπίζουμε ότι μπορούμε να επιτύχουμε κατάπαυση του πυρός», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ, προσθέτοντας ότι «πλέον είναι στο χέρι της Ρωσίας» αν θα συμβεί κάτι τέτοιο.

Στο σημείο αυτό, ο Τραμπ υπογράμμισε ότι «έχουμε ανθρώπους που πηγαίνουν στη Ρωσία αυτή τη στιγμή».

Ωστόσο, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ προειδοποίησε την Μόσχα λέγοντας: «Υπάρχουν πράγματα που θα μπορούσαμε να κάνουμε, από οικονομική άποψη, που θα ήταν πολύ άσχημα για τη Ρωσία».

Νωρίτερα σήμερα, ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο είχε προαναγγείλει την κίνηση αυτή, ενώ είχε προσθέσει ότι οι ΗΠΑ προτρέπουν την Ρωσία να σταματήσει όλες τις εχθροπραξίες.

«Αν [η Ρωσία] πει όχι, θα μας πει πολλά για το ποιοι είναι οι στόχοι τους και ποια είναι η νοοτροπία τους», είπε ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα λάβει θετική απάντηση από την ρωσική πλευρά αναφορικά με την πρόταση για κατάπαυση του πυρός.

Μάλιστα, ο Ρούμπιο αποκάλυψε ότι «η Ουκρανία είναι έτοιμη να σταματήσει κάθε δραστηριότητα στο πεδίο της μάχης με αντάλλαγμα ορισμένες ενέργειες εκ μέρους της Ρωσίας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Αμερικανός πιλότος κρύφτηκε τραυματισμένος σε βουνό 2.200 μέτρων στο Ιράν πριν διασωθεί – Ο κομβικός ρόλος της CIA
Η CIA φέρεται να κατέφυγε σε στρατηγική παραπλάνησης προκειμένου να συμβάλει καθοριστικά στη διάσωση του Αμερικανού πιλότου - Οι Αμερικανοί κατέστρεψαν αεροσκάφη τους όταν αυτά κόλλησαν στην άμμο
Συντρίμμια αμερικανικού μαχητικού αεροσκάφος στο Ιράν 14
«Ψάχνοντας βελόνα στα άχυρα»: Το σχέδιο διάσωσης του Αμερικανού πιλότου - Η παραπλάνηση της Τεχεράνης και η μυστική βάση
Πώς οι Αμερικανοί κατάφεραν να μπουν στο έδαφος του Ιράν και να διασώσουν τον πιλότο που αγνοούνταν από την περασμένη Παρασκευή - Είναι τραυματίας, αλλά δεν διατρέχει κίνδυνο
Αμερικανοί στρατιώτες 32
Ο Τραμπ «ανέβασε» βίντεο από επίθεση στην Τεχεράνη: Πολλοί από τους στρατιωτικούς ηγέτες του Ιράν εξοντώθηκαν
Ωστόσο, ο Αμερικανός Πρόεδρος δεν διευκρινίζει τον τόπο ή τον χρόνο του χτυπήματος, ούτε δίνει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την επιδρομή ή τους στόχους της
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ