Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Τραμπ: Ακύρωσε το ραντεβού με τον Πούτιν λόγω Ουκρανίας!

ΗΠΑ - Ρωσία
φωτογραφία: αρχείο Reuters

Την απόφασή του να μην συναντηθεί κατ’ ιδίαν με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στη διεθνή Σύνοδο Κορυφής της Αργεντινής, ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ μέσω Twitter!

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντ. Τραμπ είχε ήδη αφήσει ανοιχτό τo ενδεχόμενο να ακυρώσει την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Ρώσο ομόλογό του Βλ. Πούτιν στο περιθώριο της συνόδου της Ομάδας των Είκοσι (G20) στο Μπουένος Άιρες, λόγω της κλιμάκωσης της έντασης μεταξύ Ρωσίας – Ουκρανίας.

Στην ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Τραμπ αναφέρει:

Με βάση το γεγονός ότι τα πλοία και οι ναύτες δεν έχουν επιστραφεί στην Ουκρανία από τη Ρωσία, έχω αποφασίσει ότι θα ήταν καλύτερο για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να ακυρώσω την προγραμματισμένη συνάντησή μου….

Κρεμλίνο: Άγνοια για ακύρωση του ραντεβού με τον Τραμπ

Δεν έχουμε λάβει καμία επίσημη ενημέρωση για την απόφαση του Αμερικανού προέδρου να ακυρώσει την προγραμματισμένη συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στην Αργεντινή δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

“Βρισκόμαστε εν πτήσει προς την Αργεντινή. Έως τώρα έχουμε δει μόνο το tweet (του Τραμπ) και δημοσιεύματα ΜΜΕ. Δεν έχουμε λάβει επίσημη ενημέρωση. Αν αυτό αληθεύει ο (Ρώσος) πρόεδρος θα προβεί σε χρήσιμες συναντήσεις στις επιπλέον ώρες που θα έχει στο πρόγραμμά του στο περιθώριο της συνόδου”, τόνισε ο Πεσκόφ.

Τραμπ για ένταση Μόσχας – Κιέβου

Σε συνέντευξή του στην Washington Post ο Τραμπ είχε εκφράσει δυσαρέσκεια για την κατάσχεση των τριών σκαφών του ουκρανικού πολεμικού ναυτικού από τη Ρωσία την Κυριακή (25.11.2018).

“Αυτό θα είναι πολύ καθοριστικό. Μπορεί να μην κάνω τη συνάντηση” είχε προειδοποιήσει:

“Δεν θέλω καθόλου αυτή την επιθετικότητα” ανέφερε συγκεκριμένα, προσθέτοντας πως ούτε στην Ευρώπη θα έπρεπε να αρέσει αυτή η επιθετική στάση.

Αναφερόμενος στο περιστατικό της Κριμαίας, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, είχε κάνει λόγο για παραβίαση του διεθνούς δικαίου και επικίνδυνη κλιμάκωση, καλώντας όλες τις πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις