Κόσμος

Τραμπ: Δεν συζήτησε με τους Ευρωπαίους συμμάχους τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς

Χωρίς να μπει στη διαδικασία συζήτησης με τον Ευρωπαίους ο Ντόναλντ Τραμπ επέβαλε ταξιδιωτικούς περιορισμούς εξαιτίας του κορονοϊού.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε σήμερα ότι δεν είχε χρόνο να διαβουλευτεί με τους Ευρωπαίους συμμάχους του, προτού ανακοινώσει ταξιδιωτικούς περιορισμούς εξαιτίας του νέου κορονοϊού, όμως ελπίζει ότι οι περιορισμοί στα ταξίδια στην Ευρώπη και την Κίνα θα μπορέσουν να αρθούν πολύ σύντομα.

Ο Τραμπ μίλησε σε δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης στο Οβάλ Γραφείο με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό Λίο Βαράντκαρ, μία ημέρα αφότου επέβαλε μέτρα για να αποτρέψει τους υπηκόους 26 ευρωπαϊκών χωρών, εκτός της Βρετανίας και της Ιρλανδίας, από το να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ σε μια προσπάθεια να περιορίσει την εξάπλωση του ιού.

Ο Αμερικανός πρόεδρος εξήγησε ότι εξαίρεσε τη Βρετανία από τα μέτρα διότι το Λονδίνο κάνει καλή δουλειά στην αντιμετώπιση του Covid-19. Επισήμανε ότι δεν μπόρεσε να συνομιλήσει με Ευρωπαίους αξιωματούχους, προτού θέσει σε ισχύ τους περιορισμούς, καθώς έπρεπε να κινηθεί γρήγορα.

Βλέπει παράταση πέρα των 30 ημερών 

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι πιθανό οι ΗΠΑ να χρειαστεί να παρατείνουν τους περιορισμούς στα ταξίδια από την Ευρώπη πέρα των 30 ημερών, όμως θα μπορούσε επίσης να συντομεύσει τους περιορισμούς αυτούς, που εξόργισαν τους Ευρωπαίους ηγέτες.

Επιπλέον, ο Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι δεν στηρίζει το νομοσχέδιο για οικονομική βοήθεια από την κορονοϊό που σχεδιάζει να ψηφίσει σήμερα η Βουλή των Αντιπροσώπων, την οποία ελέγχουν οι Δημοκρατικοί, διότι περιλαμβάνει άσχετα θέματα. Υπογράμμισε πως πιστεύει ότι το χρηματιστήριο θα ανακάμψει από την πτώση που έχει καταγράψει.

Ο Αμερικανός πρόεδρος πρόσθεσε ότι δεν αντήλλαξε χειραψία με τον Βαράντκαρ στη συνάντησή τους λόγω του κορονοϊού. “Είναι ένα πολύ παράξενο συναίσθημα” σημείωσε για το γεγονός ότι δεν αντήλλαξε χειραψία.

Εξάλλου, ο Τραμπ τόνισε ότι δεν ανησυχεί για το ενδεχόμενο να εκτέθηκε στον νέο κορονοϊό, αφού δείπνησε την περασμένη εβδομάδα με τον πρόεδρο της Βραζιλίας Ζαϊχ Μπολσονάρου, ο σύμβουλος επικοινωνίας του οποίου βγήκε θετικός στον ιό.

Εξακολουθεί να αρνείται να κάνει τεστ για τον κορονοϊό 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δείπνησε στο κλαμπ του Μαρ α Λάγκο στη Φλόριντα, το περασμένο Σάββατο το βράδυ. Ο σύμβουλος επικοινωνίας του Μπολσονάρου Φάμπιο Βαϊνγκάρτεν, που συναντήθηκε επίσης με τον Τραμπ στο Μαρ α Λάγκο, βγήκε θετικός στον Covid-19, όπως ανακοίνωσε το γραφείο επικοινωνίας του Βραζιλιάνου προέδρου.

“Ας το θέσουμε έτσι: Δεν με απασχολεί” είπε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους. Πρόσθεσε ότι άκουσε σχετικά με την έκθεση του Βραζιλιάνου αξιωματούχου, όμως τόνισε ότι “δεν κάναμε τίποτα το ασυνήθιστο”.

Σχετικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, για το 2020, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ότι οι αξιωματούχοι θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να αναβάλουν τους Αγώνες για έναν χρόνο, λόγω της επιδημίας του κορονοϊού, επισημαίνοντας ότι η εκδήλωση δεν θα είναι η ίδια χωρίς την παρουσία θεατών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποιεί τη Χαμάς με «ολοκληρωτική εξόντωση» αν δεν παραδώσει την εξουσία στη Γάζα
Ο Αμερικανός πρόεδρος υψώνει τους τόνους απέναντι στο ισλαμιστικό κίνημα, την ώρα που το σχέδιο εκεχειρίας του δυσκολεύεται να προχωρήσει και οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να συνεχιστούν στην Αίγυπτο
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπέντζαμιν Νετανιάχου στον Λευκό Οίκο
Γάζα: «Ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει» λέει ο Μάρκο Ρούμπιο – Η Χαμάς ζητά «άμεση» ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο εκτίμησε ότι ο πόλεμος στη Γάζα συνεχίζεται, παρά την μερική πρόοδο του σχεδίου του Ντόναλντ Τραμπ, ενώ η Χαμάς καλεί σε μια γρήγορη συμφωνία για την ανταλλαγή ομήρων με το Ισραήλ
Ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Γάζα
Γάζα: Πώς ο Ντόναλντ Τραμπ αναδιαμορφώνει τις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή
Χωρίς ακόμη να έχει επιτευχθεί συμφωνία εκεχειρίας ή «περιφερειακής ειρήνης», ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται ήδη να έχει αναδιανείμει τα διπλωματικά χαρτιά στη Μέση Ανατολή, όπως επισημαίνει σε ανάλυσή του η Haaretz
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ
Το Ισραήλ διαψεύδει κάθε κακομεταχείριση της Γκρέτα Τούνμπεργκ – Ο Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ «περήφανος» για τις συνθήκες κράτησης των ακτιβιστών της Global Sumud Flotilla
Η ισραηλινή κυβέρνηση απορρίπτει τις καταγγελίες για κακομεταχείριση της Γκρέτα Τούνμπεργκ και των μελών του στολίσκου «Global Sumud»
Η Γκρέτα Τούνμπεργκ μαζί με άλλους ακτιβιστές της Global Sumud Flotilla, που κρατούνται από το Ισραήλ 2
Λιθουανία: Αερόστατα προκάλεσαν προβλήματα στις πτήσεις – Λαθρέμποροι προσπάθησαν να περάσουν τσιγάρα από τη Λευκορωσία
Περισσότερα από είκοσι αερόστατα φορτωμένα με λαθραία τσιγάρα από τη Λευκορωσία προκάλεσαν την αναστολή των πτήσεων στην πρωτεύουσα της Λιθουανίας για αρκετές ώρες, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές
Η πόλη Βίλνιους στη Λιθουανία
Συρία: Πρώτες εκλογές μετά την πτώση του Άσαντ – Η χώρα δοκιμάζει τη δημοκρατία εν μέσω διχασμού
Η Συρία διεξάγει την Κυριακή βουλευτικές εκλογές που το καθεστώς παρουσιάζει ως σημαντικό βήμα προς μια πολιτική μετάβαση – Όμως πολλές περιοχές που παραμένουν εκτός ελέγχου της Δαμασκού αποκλείστηκαν από τη διαδικασία
Ο πρόεδρος της Συρίας, Αχμέντ αλ-Σαράα 1
Στο Κάιρο τα βλέμματα για τις συνομιλίες ΗΠΑ, Ισραήλ, Χαμάς με στόχο το τέλος του πολέμου στη Γάζα - Οι αντιπροσωπείες των 3 πλευρών και το τελεσίγραφο Τραμπ
Καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ αυξάνει την πίεση και στις δύο πλευρές, οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και η Χαμάς συμμετέχουν σε νέες συνομιλίες στην Αίγυπτο τη Δευτέρα με στόχο τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα
Ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις στη Γάζα