Κόσμος

Τραμπ: Δεν θα γίνει στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη η σύνοδος κορυφής με τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Η πολυαναμενόμενη σύνοδος κορυφής μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, δεν θα γίνει στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη, στα σύνορα μεταξύ Νότιας και Βόρειας Κορέας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, διαβεβαιώνοντας ότι ο τόπος και ο χρόνος της συνάντησης θα ανακοινωθούν “σε τρεις ημέρες”, τόνισε, απαντώντας σε μια ερώτηση, ότι δεν θα γίνει στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη.

Η άλλη πιθανή τοποθεσία στην οποία έχει αναφερθεί στο πρόσφατο παρελθόν ο Τραμπ είναι η Σιγκαπούρη.

Σύμφωνα με τη νοτιοκορεατική εφημερίδα Chosun Ilbo, που επικαλείται διπλωματικές πηγές, η σύνοδος θα διεξαχθεί στα μέσα Ιουνίου στη Σιγκαπούρη.

“Ο κόσμος δεν πίστευε ότι θα βρεθούμε σε μια κατάσταση όπου θα έχουμε σοβαρές και θετικές επικοινωνίες με τη Βόρεια Κορέα”, συνέχισε ο Τραμπ την ώρα που ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο επέστρεφε από την Πιονγκγιάνγκ μαζί με τους τρεις Αμερικανούς που κρατούνταν μέχρι σήμερα σε βορειοκορεατικές φυλακές.

“Τι θα συμβεί; Ποιος ξέρει; Έχουμε μια ευκαιρία για κάτι θαυμάσιο για τον κόσμο”, πρόσθεσε ο Τραμπ.

Η Βόρεια Κορέα απελευθέρωσε τους τρεις Αμερικανούς κρατούμενους και τους παρέδωσε στον Πομπέο, αίροντας ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια για τη διεξαγωγή της συνόδου κορυφής. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, οι συνομιλίες μεταξύ Τραμπ και Κιμ θα διαρκέσουν μία ημέρα αλλά θα υπάρχει δυνατότητα να παραταθούν για άλλη μία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Διχασμένη η Ευρώπη για την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους: Αντιστέκονται Ιταλία και Γερμανία, ένθερμος υποστηρικτής ο Μακρόν
Το Ισραήλ εξετάζει την προσάρτηση περιοχών της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης αλλά και τη λήψη μέτρων σε βάρος του Παρισιού που αναγνώρισε το παλαιστινιακό κράτος και επιμένει σε συμφωνία ειρήνης
Εμανουέλ Μακρόν
«Ικανός χειριστής» πίσω από τα μυστηριώδη drones που έκλεισαν το αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης – Με προβλήματα οι πτήσεις στο Όσλο
Από διαφορετικές κατευθύνσεις ήρθαν τα drones που έκλεισαν το διεθνές αεροδρόμιο της δανικής πρωτεύουσας - Η προέλευση τους δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστή
Αεροδρόμιο Κοπεγχάγης
Καταδίκη για τη «Μήδεια» της Νέας Ζηλανδίας – Σκότωσε τα παιδιά της και τα έκρυψε σε βαλίτσες
Μια σειρά συμπτώσεων αποκάλυψαν ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα στην ιστορία της Νέας Ζηλανδίας. με μια μητέρα να έχει αφαιρέσει τη ζωή από τα παιδιά της και να έχει κρύψει τις σορούς τους σε βαλίτσες. 
δίκη