Κόσμος

Τραμπ: Εκτός εαυτού “κατσάδιασε” τον Μπόρις Τζόνσον!

Ο Ντόναλντ Τραμπ έπαθε «αποπληξία» (!) με τον Μπόρις Τζόνσον μετά την απόφαση του Λονδίνου για την Huawei, σύμφωνα με τους F.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έπαθε «αποπληξία» με τον Μπόρις Τζόνσον σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Βρετανό πρωθυπουργό με θέμα την απόφαση του τελευταίου να επιτρέψει στον κινεζικό κολοσσό Huawei να συμμετάσχει στην ανάπτυξη του δικτύου 5G, ανέφεραν σήμερα η Financial Times.

Click4more: Πιπέρι στο στόμα! Απασφάλισε ο Tραμπ μετά την αθώωσή του – “Αυτά είναι μ@λ@κίες…”!

Επικαλούμενο αξιωματούχους στο Λονδίνο και την Ουάσινγκτον, το δημοσίευμα περιγράφει πως ο Αμερικανός πρόεδρος ήταν έξαλλος κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας που έγινε την περασμένη εβδομάδα μετά την απόφαση της κυβέρνησης Τζόνσον να επιτρέψει στον κινεζικό κολοσσό να έχει έναν περιορισμένο ρόλο στην ανάπτυξη του βρετανικού δικτύου 5G, αψηφώντας τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις της κυβέρνησης Τραμπ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ένα άτομο με γνώση όσων συζητήθηκαν στην τηλεφωνική επικοινωνία της 28ης Ιανουαρίου είπε ότι ο Τραμπ έπαθε «αποπληξία». Ένας άλλος αξιωματούχος τόνισε στην εφημερίδα ότι η τηλεφωνική συνδιάλεξη ήταν «πολύ δύσκολη» και πως ο τόνος του Τραμπ εξέπληξε τους Βρετανούς αξιωματούχους.

Σε ερώτηση για το δημοσίευμα, το γραφείο του Βρετανού πρωθυπουργού απάντησε πως δεν είχε τίποτε να προσθέσει στην ανακοίνωση που εξέδωσε λίγο μετά την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών για την απόφαση για την Huawei.

«Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σημασία ομοϊδεατών χωρών να συνεργάζονται για την διαφοροποίηση της αγοράς και να σπάσει η κυριαρχία ενός μικρού αριθμού εταιρειών», ανέφερε η ανακοίνωση.

Δεν υπήρχε άμεσο σχόλιο από τον Λευκό Οίκο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πέθανε ο Τζιμ Λόβελ σε ηλικία 97 ετών, ο αστροναύτης πίσω από το «Χιούστον, έχουμε πρόβλημα»
Ο Αμερικανός αστροναύτης Τζιμ Λόβελ, που οδήγησε το Apollo 13 σε μια θαυματουργή επιστροφή στη Γη το 1970, πέθανε σε ηλικία 97 ετών – Η BBC του αφιέρωσε έναν συγκινητικό αποχαιρετισμό
Ο Τζιμ Λόβελ το 2006
Παρασκηνιακές συνομιλίες ΗΠΑ–Ρωσίας για κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία – «Παγώνουν» τα ρωσικά εδαφικά κέρδη
Σύμφωνα με το Bloomberg, Ουάσιγκτον και Μόσχα συζητούν σχέδιο συμφωνίας που θα οδηγούσε σε κατάπαυση του πυρός και θα παγίωνε τα εδάφη που κατέχει η Ρωσία στην Ουκρανία
Ο Βλάντιμιρ Πούτιν (αριστερά) και ο Ντόναλντ Τραμπ 1
Νετανιάχου σε Μερτς: Στόχος μας η απελευθέρωση της Γάζας από τη Χαμάς – Εξέφρασε την απογοήτευσή του για την αναστολή στρατιωτικών εξαγωγών στο Ισραήλ
Πρόθεση της ισραηλινής κυβέρνησης να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την εγκαθίδρυση μιας ειρηνικής διοίκησης στην περιοχή
Μπέντζαμιν Νετανιάχου - Φρίντριχ Μερτς 2
Γάζα: Το σχέδιο του Ισραήλ πρέπει να έχει «συνέπειες» στις σχέσεις με την ΕΕ, δηλώνει ο Αντόνιο Κόστα
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κάλεσε το Ισραήλ να επανεξετάσει την απόφασή του να αναλάβει τον έλεγχο της Γάζας, κάνοντας λόγο για παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των συμφωνιών με την ΕΕ
Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνιο Κόστα 5