Κόσμος

Τραμπ: Νέες κυρώσεις σε όσους έχουν εμπορικές συναλλαγές με τη Βόρεια Κορέα

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την υπογραφή ενός εκτελεστικού διατάγματος που επιτρέπει στην Ουάσιγκτον να εντείνει τις κυρώσεις ενάντια σε άτομα και επιχειρήσεις που εμπλέκονται σε εμπορικές συναλλαγές με τη Βόρεια Κορέα, σημειώνοντας ότι είναι απαράδεκτο οντότητες να υποστηρίζουν οικονομικά το καθεστώς της Πιονγιάνγκ.

Ο Τραμπ, πριν από μια συνάντησή του με τους ηγέτες της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας, ανακοίνωσε ότι η κεντρική τράπεζα της Κίνας διέταξε τις κινεζικές τράπεζες να σταματήσουν κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα με το απομονωμένο κράτος, ενώ επισήμανε ότι οι νέες κυρώσεις θα κόψουν πηγές εσόδων που χρηματοδοτούν τις προσπάθειες της Βόρειας Κορέας να αναπτύξει τα οπλικά της συστήματα.

Παράλληλα είπε ότι τα νέα μέτρα στοχεύουν επίσης να πλήξουν τις θαλάσσιες μεταφορές και τα εμπορικά δίκτυα της Πιονγιάνγκ.

Τομείς όπως η υφαντουργία, αλιεία, τεχνολογία πληροφοριών και µεταποιητικές βιοµηχανίες, είναι ανάμεσα σε αυτές που οι ΗΠΑ στοχεύουν να πλήξουν.

Οι νέες κυρώσεις δίνουν τη διακριτική ευχέρεια στο υπουργείο Οικονομικών να επιβάλει κυρώσεις σε αλλοδαπές τράπεζες που πραγματοποιούν συναλλαγές που σχετίζονται με εμπόριο με τη Βόρεια Κορέα.

Τόνισε ότι τα τιμωρητικά μέτρα του διατάγματος στοχεύουν αποκλειστικά μια χώρα, τη Βόρεια Κορέα, προσθέτοντας ότι θα συζητήσει με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας, Μουν Τζε-ιν περισσότερες ενέργειες που μπορεί να ληφθούν για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Σε ερώτηση αν ο διάλογος είναι ακόμη πιθανός με το καθεστώς, ο μεγιστάνας απάντησε: “Γιατί όχι;”.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Άνοιξε η διαθήκη του Τζόρτζιο Αρμάνι – Ο σύντροφός του κληρονομεί μεγάλο μέρος της αυτοκρατορίας του
Η διαδοχή του Ιταλού δημιουργού χαράζει μια νέα ισορροπία ανάμεσα στον σύντροφό του Λέο Ντελ’ Όρκο, τους οικογενειακούς κληρονόμους και το ίδρυμά του, ανοίγοντας τον δρόμο για πιθανή είσοδο της LVMH
Ο Τζόρτζιο Αρμάνι 1
Ο τελευταίος άνθρωπος που αντιπαρατέθηκε με τον Τσάρλι Κερκ πριν τη δολοφονία του ξεσπά: «Διαφωνούσα μαζί του, αλλά ήταν άνθρωπος»
Ο 29χρονος Χάντερ Κόζακ, φοιτητής μαθηματικών, είναι ο τελευταίος άνθρωπος με τον οποίο μίλησε ο Κερκ στη σκηνή του πανεπιστήμιο Γιούτα Βάλεϊ στις ΗΠΑ
Τέντα
Δολοφονία του Τσάρλι Κερκ: Το Time προειδοποιεί για τη δίνη της πολιτικής βίας στην Αμερική
Ο βίαιος θάνατος του νεαρού συντηρητικού ηγέτη, που έπεσε νεκρός σε πανεπιστημιούπολη, συγκλονίζει τις Ηνωμένες Πολιτείες και ξυπνά το φάντασμα των πολιτικών δολοφονιών που σημάδεψαν την ιστορία της χώρας
Το εξώφυλλο του περιοδικού Times
Ο πρίγκιπας Χάρι επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά το Κίεβο – Υποσχέθηκε ότι θα βοηθήσει τους τραυματίες του πολέμου
Πρόκειται να αναλύσει με λεπτομέρειες νέες πρωτοβουλίες για να βοηθήσει στην αποκατάσταση των τραυματιών, ενώ στο ταξιδι του τον συνοδεύει μια ομάδα από το Ίδρυμα Invictus Games Foundation
Ο πρίγκιπας Χάρι