Κόσμος

Τραμπ σε Νταβός: Αυτοαποθεώνεται για την οικονομία και καταγγέλλει τους “προφήτες” για το κλίμα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχασε την ευκαιρία να αποθεώσει και πάλι τον εαυτό του για την οικονομία των ΗΠΑ στο Νταβός.

Μάλιστα όπως είπε ο Τραμπ στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που διεξάγεται στο Νταβός της Ελβετίας και ο υπόλοιπος κόσμος θα πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμά του.

Μιλώντας σε πολιτικούς ηγέτες και ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων, ο Τραμπ έδωσε στον εαυτό του εύσημα για την απελευθέρωση της αμερικανικής οικονομίας με τη σύναψη νέων εμπορικών συμφωνιών και τη δημιουργία οικονομικών ευκαιριών για τους απλούς εργαζομένους και τις οικογένειές τους.

«Χρόνια οικονομικής στασιμότητας έδωσαν τη θέση τους σε έναν ισχυρό πίδακα οικονομικών ευκαιριών», είπε.

«Η Fed αύξησε τα επιτόκια πολύ γρήγορα και τα μείωσε τόσο αργά», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ αναφερόμενος στην Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ και επέκρινε και πάλι τις αποφάσεις της. Παράλληλα ευχαρίστησε τις ξένες εταιρίες που επένδυσαν στις Ηνωμένες Πολιτείες και είπε πως οι ΗΠΑ είναι σε πολύ καλύτερη οικονομική θέση από ό,τι είχε φανταστεί όταν ανέλαβε καθήκοντα πριν από τρία χρόνια.

«Ο καιρός του σκεπτικισμού έχει παρέλθει. Για κάθε εταιρία που αναζητεί ένα μέρος για να επιτύχει… δεν υπάρχει καλύτερο μέρος από τις ΗΠΑ», πρόσθεσε ο πρόεδρος Τραμπ.

Παρά το γεγονός πως το κύριο θέμα του συνεδρίου του Νταβος είναι το περιβάλλον, ο Τραμπ μίλησε για το πετρέλαιο και το αέριο και καυχήθηκε για την άφθονη παραγωγή υδρογονανθράκων στις ΗΠΑ, που είναι «πρώτες στον κόσμο στο αέριο και στο πετρέλαιο», και για την ενεργειακή ανεξαρτησία τους, χωρίς να αναφερθεί ούτε μια φορά στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Εκτίμησε επίσης πως “ο φόβος και η αμφιβολία δεν είναι πια καλοί τρόποι σκέψης”, πλέκοντας το εγκώμιο της τεχνολογικής καινοτομίας.

Επίσης ο Ντόναλντ Τραμπ κατήγγειλε τις “προβλέψεις για Αποκάλυψη” όσον αφορά την κλιματική αλλαγή και μίλησε για “προφήτες της δυστυχίας”, την ώρα που την ομιλία του παρακολουθούσε και η έφηβη ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ.

«Πρέπει να απορρίψουμε τους αιώνιους προφήτες της δυστυχίας και τις προβλέψεις τους περί Αποκάλυψης», είπε αφού η Σουηδή έφηβη είχε εκφράσει λίγο νωρίτερα τη λύπη της επειδή «δεν έχει γίνει τίποτα» για να σταματήσει η κλιματική αλλαγή.

Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ θα συμμετάσχουν σε μια πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για τρία τρισεκατομμύρια δέντρα.

«Πιστεύω πολύ στο περιβάλλον. Θέλω το πιο καθαρό νερό και τον πιο καθαρό αέρα», είπε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μαντλίν ΜακΚάν: Αποφυλακίστηκε ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνισή της
Σύμφωνα με το BBC ο 48χρονος Κρίστιαν Μπρίκνερ είναι από σήμερα ελεύθερος και θα φορά βραχιολάκι - Ο 48χρονος Γερμανός είχε καταδικαστεί για τον βιασμό ηλικιωμένης και αρνείται κάθε εμπλοκή με την υπόθεση ΜακΚάν
Ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν, Κρίστιαν Μπρίκνερ
Νετανιάχου για Χαμάς: Αν βλάψουν μια τρίχα από το κεφάλι έστω και ενός ομήρου θα τους κυνηγήσουμε μέχρι το τέλος της ζωής τους
Η Χαμάς έχει μετακινήσει μερικούς από τους ομήρους, οι οποίοι κρατούνταν σε τούνελ, σε σκηνές και σπίτια προκειμένου να εμποδίσει τον ισραηλινό στρατό να επιτεθεί σε συγκεκριμένες περιοχές
Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Σοκαριστικές στιγμές σε τσίρκο στη Βραζιλία - Γυναίκα ακροβάτης που κρεμόνταν από τα μαλλιά της έπεσε στο κενό
Ο υπεύθυνος του τσίρκου Circo Robatiny στο οποίο εργαζόταν η ακροβάτης έριξε τις ευθύνες για το περιστατικό της πτώσης στην Ντίας και όχι σε βλάβη του εξοπλισμού
Ακροβάτης πέφτει στο κενό
Ο Ντόναλντ Τραμπ και η Μελάνια έφτασαν στην Βρετανία – Την Τετάρτη θα συναντηθούν με τον Κάρολο
Το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ έχει προσκληθεί από τον βασιλιά Κάρολο και, όπως ορίζει το πρωτόκολλο για κάθε επίσημη κρατική επίσκεψη, θα φιλοξενηθεί στο Κάστρο του Ουίνδσορ
Ντόναλντ Τραμπ και Μελάνια