Κόσμος

Τραμπ: «Το Ιράν πρέπει να εγκαταλείψει εντελώς τα πυρηνικά – Δεν έχω καμία διάθεση για διαπραγματεύσεις»

«Δεν έχω προσεγγίσει το Ιράν με κανέναν τρόπο, αυτά είναι fake news» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ

Νέες «φωτιές» στη διπλωματική σκακιέρα εν μέσω των εκατέρωθεν αιματηρών επιθέσεων μεταξύ του Ιράν και του Ισραήλ φαίνεται πως βάζει ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, στέλνοντας σαφές μήνυμα πως δεν επιθυμεί μία εκεχειρία, αλλά αντίθετα, επιδιώκει ένα «πραγματικό τέλος» στο ιρανικό πυρηνικό ζήτημα.

Οι νέες δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ έγιναν σε δημοσιογράφους κατά την επιβίβασή του στο στο Air Force One, καθώς πετούσε πίσω στην Ουάσινγκτον τη νύχτα μετά την πρόωρη αποχώρησή του από τη Σύνοδο Κορυφής της G7 στον Καναδά.

«Δεν είπα ότι επιδιώκω μια εκεχειρία», τόνισε από το Air Force 1, προσθέτοντας ότι επιθυμεί «ένα πραγματικό τέλος» στο πρόβλημα, με το Ιράν «να εγκαταλείπει εντελώς» τα πυρηνικά.

Εξάλλου ο Αμερικανός πρόεδρος προέβλεψε ότι το Ισραήλ δεν θα επιβραδύνει τις επιθέσεις του εναντίον του Ιράν. «Θα το μάθετε τις επόμενες δύο ημέρες. Θα το μάθετε. Κανείς δεν έχει επιβραδύνει μέχρι στιγμής», είπε ο Τραμπ από το προεδρικό αεροσκάφος.

Όταν ρωτήθηκε αν ενδέχεται να ζητήσει από τον ειδικό απεσταλμένο τω ΗΠΑ για τη Μέση Ανατολή Στιβ Γουίτκοφ ή τον αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς να διαπραγματευθεί με το Ιράν, ο Τραμπ απάντησε «ίσως».

Ωστόσο πρόσθεσε ότι «εξαρτάται από το τι θα συμβεί όταν επιστρέψω» στην Ουάσινγκτον, σημείωσε η δημοσιογράφος του CBS News.

Η Ουάσινγκτον έχει δηλώσει ότι ο Τραμπ εξακολουθεί να στοχεύει σε μια πυρηνική συμφωνία με το Ιράν.

Σχετικά με οποιαδήποτε ενδεχόμενη απειλή του Ιράν εναντίον των αμερικανικών συμφερόντων στην περιοχή, ο Τραμπ τόνισε ότι η Τεχεράνη γνωρίζει ότι δεν πρέπει να αγγίξει τα αμερικανικά στρατεύματα. Οι ΗΠΑ «θα απαντήσουν τόσο σκληρά αν κάνουν κάτι στους πολίτες μας».

Την ίδια στιγμή, ο Ντόναλντ Τραμπ μέσω του Truth Social χαρακτήρισε ψευδή την είδηση πως ότι έχει επικοινωνήσει με το Ιράν για για «ειρηνευτικές συνομιλίες, επαναλαμβάνοντας πως η Τεχεράνη θα έπρεπε να είχε αποδεχτεί τη συμφωνία που ήταν στο τραπέζι.

 

«Δεν έχω επικοινωνήσει με το Ιράν για ”ειρηνευτικές συνομιλίες” με κανέναν τρόπο, μορφή ή σχήμα. Αυτά είναι απλώς μια ακόμη ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗ, ΨΕΥΔΗΣ ΕΙΔΗΣΗ! Αν θέλουν να μιλήσουν, ξέρουν πώς να επικοινωνήσουν μαζί μου. Θα έπρεπε να είχαν αποδεχτεί τη συμφωνία που ήταν στο τραπέζι – Θα είχαν σώσει πολλές ζωές!!!» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ουκρανία: Νύχτα τρόμου από ρωσικά πλήγματα, με έναν νεκρό και δεκατρείς τραυματίες
Μια νέα ομοβροντία πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών έπληξε τη νύχτα την περιφέρεια της Ντνιπροπετρόφσκ, προκαλώντας έναν νεκρό και δεκατρείς τραυματίες, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές
Φλεγόμενα αυτοκίνητα στην περιοχή του Κιέβου μετά από ρωσικούς βομβαρδισμούς 1
Ο Τραμπ δεν σταματά να «πολεμά» το Χάρβαρντ: Του επέβαλλε περιορισμούς σε ορισμένα ομοσπονδιακά κεφάλαια
Το καθεστώς αυτό επιβάλλει στο πανεπιστήμιο να χρησιμοποιεί εφεξής ίδια κεφάλαια για να προωθεί την ομοσπονδιακή βοήθεια που χορηγείται στους φοιτητές προτού να είναι σε θέση να ανακτά τα ποσά αυτά από το κράτος
Το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ 1
Η Πορτογαλία θα αναγνωρίσει επίσημα κράτος της Παλαιστίνης
Η Λισαβόνα επιβεβαίωσε ότι θα αναγνωρίσει επίσημα το παλαιστινιακό κράτος την Κυριακή, παραμονή της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, εντασσόμενη έτσι στη διεθνή δυναμική υπέρ της λύσης των δύο κρατών
Διαδηλωτές με παλαιστινιακή σημαία 4
Αμερικανικό χτύπημα σε ταχύπλοο που μετέφερε ναρκωτικά: Το βίντεο που δημοσίευσε ο Τραμπ
Ο αμερικανός πρόεδρος έχει ήδη αναφερθεί τις τελευταίες εβδομάδες σε – τουλάχιστον τρία – πλήγματα εναντίον σκαφών τα οποία ανήκαν όπως διαβεβαίωσε σε διακινητές ναρκωτικών
Το ταχύπλοο που χτύπησαν οι Αμερικανικές δυνάμεις
3
Ερντογάν: «Πιστεύω ότι η συνάντηση με τον Τραμπ θα συμβάλει στον τερματισμό των πολέμων στην περιοχή μας»
«Θα συζητήσουμε πολλά θέματα με τη σύμμαχό μας, τις Ηνωμένες Πολιτείες, με τις οποίες έχουμε εκτεταμένες στρατηγικές σχέσεις, κυρίως στο εμπόριο, τις επενδύσεις και την αμυντική βιομηχανία», πρόσθεσε ο Ερντογάν
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν 3
Συναγερμός στο ΝΑΤΟ για τις ρωσικές παραβιάσεις στη Βαλτική: Η Πολωνία απογείωσε εσπευσμένα μαχητικά αεροσκάφη - «Μπορεί να είναι μεγάλο πρόβλημα» λέει ο Τραμπ
Η Ρωσία αρνείται ότι παραβίασε τον εναέριο χώρο της Εσθονίας και εξαπέλυσε αεροπορικά πλήγματα βάζοντας στο στόχαστρο τη δυτική Ουκρανία, περιοχή κοντά στα σύνορα με την Πολωνία
Πολωνικά μαχητικά F-16 46