Κόσμος

Τραμπ: Υπογράφει το νέο αντιμεταναστευτικό διάταγμα μετά το δικαστικό “στραπάτσο”!

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να υπογράψει αύριο Δευτέρα μια νέα εκδοχή του εκτελεστικού του διατάγματος για τη μετανάστευση, το οποίο ανέστειλε η δικαιοσύνη αφού προκάλεσε τεράστιο σάλο και χάος στα αεροδρόμια, σύμφωνα με τον ιστότοπο Politico.

Ο πρόεδρος Τραμπ θα υπογράψει το νέο διάταγμα στο υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας, σύμφωνα με τον ιστότοπο, ο οποίος επικαλείται ανώτερους αμερικανούς κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Δεν είναι σαφές ποιες θα είναι οι αλλαγές που ο Τραμπ αποφάσισε να κάνει στο νέο διάταγμα, κατά το ρεπορτάζ.

Το διάταγμα που υπέγραψε την 27η Ιανουαρίου απαγόρευε στην είσοδο στις ΗΠΑ οποιουδήποτε υπηκόου επτά χωρών με κατά πλειονότητα μουσουλμανικό πληθυσμό για 90 ημέρες, όλων των προσφύγων για 120 ημέρες, και των σύρων προσφύγων μόνιμα.

Το διάταγμα προκάλεσε αγανάκτηση σε όλο τον κόσμο και ένα κύμα διαδηλώσεων εντός των ΗΠΑ, ενώ επικράτησε χαοτική κατάσταση στα αμερικανικά διεθνή αεροδρόμια.

Απάντηση Ομπάμα σε Τραμπ για τις υποτιθέμενες υποκλοπές

Ο Τραμπ όμως υπέστη δύο δικαστικές ήττες όταν η εφαρμογή του διατάγματός του ανεστάλη από δικαστή του Σιάτλ την 3η Φεβρουαρίου και όταν εφετείο του Σαν Φρανσίσκο επικύρωσε την αναστολή της ισχύος του την 9η Φεβρουαρίου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Η Γροιλανδία δεν παραχωρείται στις ΗΠΑ – Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να επέλθει συμφωνία» λέει η πρωθυπουργός της Δανίας
Η Φρεντέρισεν αρνήθηκε να διευκρινίσει το περιεχόμενο των συνομιλιών με τις ΗΠΑ και συμπλήρωσε πως δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει πόσο θα μπορούσαν να διαρκέσουν οι διαπραγματεύσεις
Η πρωθυπουργός της Δανίας, Μέτε Φρέντερικσεν
Ο βασικός ρόλος της μόνιμης παρουσίας της CIA στη Βενεζουέλα: Επαναλειτουργία της πρεσβείας τους στο Καράκας θέλουν οι ΗΠΑ
Σύμφωνα με το CNN, η CIA έχει συμβάλει στην ανατροπή του Μαδούρο και είναι έτοιμη να βοηθήσει ενεργά στη διαχείριση των σχέσεων της κυβέρνησης Τραμπ με τη νέα ηγεσία της Βενεζουέλας
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ δίνει συνέντευξη Τύπου μετά την αμερικανική στρατιωτική επίθεση στη Βενεζουέλα, στο Παλμ Μπιτς.