Κόσμος

Τριντό για την παρενόχληση ρεπόρτερ: «Ζήτησα αμέσως συγγνώμη» – video

Με λένε Ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω θυμίζει η στάση του πρωθυπουργού του Καναδά Τζάστιν Τριντό για το περιστατικό παρενόχλησης ρεπόρτερ πίσω στο 2000.

Ήταν πίσω στο 2000 που μια ρεπόρτερ κατηγόρησε τον σημερινό πρωθυπουργό του Καναδά Τζάστιν Τριντό ότι την παρενόχλησε σε μουσικό φεστιβάλ.

Ο Τζάστιν Τριντό αναφέρθηκε στο συμβάν την Πέμπτη και αποκάλυψε πως “ζήτησα αμέσως συγγνώμη”. Ενώ δεν έδωσε λεπτομέρειες για το περιστατικό, επέμεινε ότι δεν έκανε κάτι λάθος.

Τις τελευταίες εβδομάδες του ασκείται κριτική από τα μέσα ενημέρωσης για αυτό που συνέβη σε φιλανθρωπικό γκαλά στο Creston πριν από 18 χρόνια.

Φρέσκαρε τη μνήμη του με τις μέρες ο Τριντό

Στα πρώτα του σχόλια για τα όσα του καταλογίζονταν, ο Τζάστιν Τριντό την περασμένη Κυριακή είπε πως δεν θυμόταν “καμία αρνητική αλληλεπίδραση εκείνη τη μέρα καθόλου”.

Πέρασαν λίγες μέρες και ο πρωθυπουργός του Καναδά φρέσκαρε τη μνήμη του. Είπε μάλιστα ότι είχε ζητήσει συγγνώμη εκείνη τη στιγμή. Δεν έδωσε όμως λεπτομέρειες για το τι ακριβώς είχε συμβεί.

Σύμφωνα με ανυπόγραφο άρθρο της εποχής στην τοπική εφημερίδα Creston Valley Advance, o Καναδός πρωθυπουργός ζήτησε συγγνώμη από γυναίκα δημοσιογράφο για την ανάρμοστη συμπεριφορά του.

TRUDEAU

Το θέμα επανήλθε στο προσκήνιο τον περασμένο μήνα όταν ο σχολιαστής πολιτικού ρεπορτάζ Warren Kinsella έκανε tweet μια φωτογραφία από το συγκεκριμένο άρθρο με το hashtag MeToo.

Πηγή: Dailymail

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ξέφυγε η Ζαχάροβα: Κατηγορεί Μακρόν, Σολτς και Μερτς για χρήση ναρκωτικών – «Εξαρτημένοι, ακατάλληλοι να κυβερνήσουν»
«Πήραν μία ανάσα ανακούφισης, τόσο μεγάλη που ξέχασαν να τακτοποιήσουν τα σύνεργά τους», γράφει σε ανάρτησή της η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών
Ο καγκελάριος της Γερμανίας Φρίντριχ Μερτς, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Κιρ Στάρμερ και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κάθονται μαζί στο βαγόνι του ειδικού τρένου για το Κίεβο 4
Ουσιαστική πρόοδο στις εμπορικές διαπραγματεύσεις Κίνας και ΗΠΑ στην Ελβετία «βλέπει» ο Αμερικανός Υπουργός Οικονομικών Σκοτ Μπέσεντ
Ο Σκοτ Μπέσεντ είπε επίσης ότι ενημέρωσε τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για την πρόοδο των συνομιλιών με την Κίνα για το εμπόριο Πεκίνου - Ουάσινγκτον
Ο Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Scott Bessent 1
Η Βρετανία περιορίζει τις βίζες εργασίας μόνο σε πτυχιούχους – Πιέσεις σε Στάρμερ από την άνοδο του ξενοφοβικού Φάρατζ
Οι Βρετανοί εργοδότες εκφράζουν ανησυχίες για τα σχέδια αυστηροποίησης των κανόνων για τους αλλοδαπούς εργαζομένους, λέγοντας ότι είναι απαραίτητοι για την κάλυψη των κενών στην αγορά εργασίας
Πλατεία του Κοινοβουλίου στο Λονδίνο, με φόντο τον Πύργο της Ελισάβετ, όπου στεγάζεται η καμπάνα του Μπιγκ Μπεν