Κόσμος

Τρώει 2,5 κιλά καυτερές πιπεριές κάθε μέρα!

Κάποιοι προτιμούν τα αλμυρά, άλλοι τα ξινά και άλλοι τα καυτερά ή τα πολύ καυτερά! Υπάρχει όμως και ένας άνδρας που δεν μπορεί να μη φάει καθημερινά τσίλι.

Τρώγοντας καθημερινά τουλάχιστον 2,5 κιλά καυτερές πιπεριές, είναι εύλογο που ο Li Yongzhi έχει κερδίσει το παρατσούκλι “Ο Βασιλιάς του τσίλι”. Έχει μάλιστα γίνει τοπικός ήρωας στην Κίνα για τον εθισμό του στα καυτερά. Είναι τόσο μεγάλη η μανία του που φυτεύει οκτώ διαφορετικές ποικιλίες στην πίσω αυλή του σπιτιού του.

Η παράξενη αυτή συνήθεια ανακαλύφθηκε όταν ήταν νεαρός, και, όπως λέει ο ίδιος, θα μπορούσε να ζήσει χωρίς κρέας ή αυγά αλλά δεν θα μπορούσε να αντέξει ούτε μία ημέρα χωρίς την πικάντικη γεύση. «Αν το φαγητό δεν έχει πικάντικη γεύση, τότε δεν έχει καμία γεύση. Το πρωί, οι άλλοι άνθρωποι βουρτσίζουν τα δόντια τους πάντα, αλλά το πρώτο πράγμα που κάνω εγώ είναι να τρώω τσίλι και να ξεπλένω το στόμα μου με αυτό», ανέφερε.

 

Ο “βασιλιάς του τσίλι” τόνισε πως σε κάποια στιγμή της ζωής του έτρωγε μόνο αυτό. Όταν ο γιος του χτυπήθηκε από ένα φορτηγό πριν από 10 χρόνια και αναγκάστηκε να μείνει στο νοσοκομείο, είπε: “Εκείνη την εποχή, το μόνο που ήθελα ήταν να φάω δύο κύπελλα πιπεριές τσίλι, να πιω λίγο νερό, και να γυρίσω στο νοσοκομείο”. “Απλά ήθελα να τα φάω, γι’ αυτό και τα έφαγα”. Έχει εξεταστεί από γιατρούς και του είπαν πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ούτε λόγος ανησυχίας.

Πηγή: Mirror

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
29 παιδιά σκοτώθηκαν στον «πόλεμο» μεταξύ αντιπάλων καρτέλ στο Μεξικό - Τουλάχιστον 97 οι αγνοούμενοι
Ο πόλεμος μεταξύ των κληρονόμων του «Ελ Τσάπο» και της φράξιας του «Ελ Μάγιο» στην πολιτεία Σιναλόα έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 1.200 ανθρώπους, ενώ άλλοι 1.400 αγνοούνται
Εθνικοί φρουροί αποκλείουν μια περιοχή όπου ένα πτώμα βρίσκεται σε δρόμο στην πόλη Culiacan της πολιτείας Sinaloa
Θύμα ανθρωποκτονίας «απευθύνθηκε» στον δολοφόνο του μέσω βίντεο AI την ώρα της δίκης στις ΗΠΑ - «Σε μια άλλη ζωή, ίσως να ήμασταν φίλοι»
Το βίντεο σηματοδοτεί μια καινοτόμα χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης στο δικαστικό σύστημα, που αντιμετωπίζει την ταχέως εξελισσόμενη τεχνολογία με ένα μείγμα έντονου ενδιαφέροντος και δέους
Το ολόγραμμα του δολοφονημένου Κρίστοφερ Πέλκι