Κόσμος

Τρομακτικό ατύχημα σε πτήση! Εξερράγησαν τα ακουστικά στο πρόσωπό της [pics]

Μια γυναίκα υπέστη εγκαύματα στο πρόσωπο, στο λαιμό και στα χέρια όταν εξερράγησαν τα ασύρματα ακουστικά της εν πτήσει, ανακοίνωσαν σήμερα αυστραλοί αξιωματούχοι προειδοποιώντας για τους κινδύνους της χρήσης συσκευών που λειτουργούν με μπαταρία μέσα σε αεροπλάνα.

Η επιβάτης άκουγε μουσική με τα ασύρματα ακουστικά της και είχε αποκοιμηθεί στη διάρκεια της πτήσης από το Πεκίνο στη Μελβούρνη στις 19 Φεβρουαρίου όταν άκουσε μια ισχυρή έκρηξη.

“Καθώς πήγα να γυρίσω ένιωσα ένα κάψιμο στο πρόσωπο. Έπιασα το πρόσωπό μου με αποτέλεσμα να τυλιχτούν τα ακουστικά γύρω από τον λαιμό μου. Συνέχισα να αισθάνομαι κάψιμο και έτσι τα τράβηξα και τα πέταξα στο πάτωμα. Έβγαζαν σπίθες και φωτιά”, δήλωσε η γυναίκα, η οποία δεν κατονομάζεται, στην Αυστραλιανή Υπηρεσία Ασφάλειας των Μεταφορών (ATSB).

Οι αεροσυνοδοί έσπευσαν προς βοήθειά της και έριξαν ένα κουβά νερό στα ακουστικά αλλά η μπαταρία και το περίβλημά της είχαν λιώσει και είχαν κολλήσει στο πάτωμα.

Σε φωτογραφίες φαίνεται η γυναίκα με μαυρισμένο το πρόσωπο και τον λαιμό και φουσκάλες στα χέρια της.

Οι υπόλοιποι επιβάτες αναγκάστηκαν να υποστούν την μυρωδιά του λιωμένου πλαστικού, του καμένου καλωδίου και των καμένων μαλλιών για το υπόλοιπο της πτήσης. “Ο κόσμος έβηχε και πνιγόταν μέχρι να φτάσουμε”, είπε η γυναίκα.

Η ATSB, η οποία δεν ανέφερε ποια αεροπορική εταιρεία εμπλέκεται, εκτίμησε ότι οι μπαταρίες λιθίου της συσκευής προφανώς πήραν φωτιά.

“Καθώς διευρύνεται η λίστα των προϊόντων που χρησιμοποιούν μπαταρίες η πιθανότητα για τέτοια περιστατικά εν πτήσει αυξάνεται”, αναφέρει η Υπηρεσία και προσθέτει ότι οι συσκευές αυτές θα πρέπει να φυλάσσονται σε ασφαλές μέρος αν δεν χρησιμοποιούνται. Εφεδρικές μπαταρίες θα πρέπει να φυλάσσονται στις χειραποσκευές και να μη φορτώνονται στο αεροπλάνο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο Στούαρτ Γκόντλι της Υπηρεσίας ανακοίνωσε ότι αυτό είναι το πρώτο περιστατικό με ασύρματα ακουστικά που αναφλέγονται στην Αυστραλία, αλλά έχουν υπάρξει πολλά άλλα περιστατικά με κινητά τηλέφωνα και συσκευές που λειτουργούν με μπαταρίες.

Τον περασμένο χρόνο αεροπλάνο που επρόκειτο να αναχωρήσει για το Σίδνεϊ χρειάστηκε να εκκενωθεί όταν άρχισε να βγαίνει καπνός από τη χειραποσκευή επιβάτη. Αργότερα αποδείχτηκε ότι μπαταρίες λιθίου είχαν πάρει φωτιά.

Επίσης πέρυσι μια ηλεκτρονική συσκευή ανεφλέγη σε πτήση της Qantas από το Λος Άντζελες προς τη Νέα Υόρκη και το πλήρωμα του αεροπλάνου αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει πυροσβεστήρα για να σβήσει τη φωτιά, σύμφωνα με την ATSB.

Σε άλλο περιστατικό που συνέβη σε πτήση της Qantas το 2016 από το Σίδνεϊ στο Ντάλας εκδηλώθηκε πυρκαγιά και στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι είχε προκληθεί από μια συσκευή με μπαταρίες που ήταν αφημένη στο κάθισμα.

Πολλές αεροπορικές εταιρείες απαγόρευσαν πέρυσι όλες τις συσκευές smartphones Samsung Galaxy Note 7 για λόγους ασφαλείας έπειτα από περιστατικά με εκρήξεις των μπαταριών λιθίου τους.

Ο νοτιοκορεατικός κολοσσός ηλεκτρονικών υποχρεώθηκε να ανακαλέσει το μοντέλο αυτό, γεγονός που του κόστισε δισεκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τρεις νεκροί Αμερικανοί από επίθεση του ISIS στη Συρία - «Θα ανταποδώσουμε» απαντά ο Ντόναλντ Τραμπ
«Αν στοχεύετε Αμερικανούς οπουδήποτε στον κόσμο, θα περάσετε το υπόλοιπο της σύντομης ζωής σας γνωρίζοντας ότι οι ΗΠΑ θα σας κυνηγήσουν, θα σας βρουν και θα σας σκοτώσουν χωρίς έλεος» λέει ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας
Ντόναλντ Τραμπ
Βίντεο η στιγμή που σκοτώνεται ο «αρχιτέκτονας των επιθέσεων της 7ης Οκτωβρίου» στο Ισραήλ - Παραβίαση της εκεχειρίας καταγγέλλει η Χαμάς
Στο βίντεο, φαίνονται τρία οχήματα να κινούνται το ένα πίσω από το άλλο σε δρόμο της Γάζας και ξαφνικά το τελευταίο, ένα αυτοκίνητο, ανατινάσσεται από αεροπορικό χτύπημα του IDF
Παλαιστίνιοι περνούν με το αυτοκίνητό τους δίπλα από ένα κατεστραμμένο αυτοκίνητο μετά από ισραηλινή επίθεση στην πόλη της Γάζας
Συναγερμός στις φυλακές Κύπρου: Κρατούμενος αυτοκτόνησε μέσα στο κελί του – «Ανώτεροι» κατάδικοι φέρεται να τον χρησιμοποιούσαν ως «υπηρέτη»
Πηγές από το περιβάλλον των φυλακών, λένε ότι ο 23χρονος φέρεται να ήταν «σκλάβος» ισχυρότερων κρατουμένων, καθαρίζοντας κελιά και πλένοντας ρούχα υπό καθεστώς φόβου, πράγμα που ο νεαρός δεν άντεξε
Φυλακή