Κόσμος

Τρόμος στον αέρα! Έκρηξη σε αεροπλάνο ελληνικών συμφερόντων (ΦΩΤΟ, VIDEO)

Οι εικόνες σοκάρουν. Η άτρακτος του αεροσκάφους της εταιρίας Daallo Airlines έχει τρυπήσει από την έκρηξη που σημειώθηκε λίγο μετά την απογείωση από το Μογκαντίσου. Μάρτυρες είπαν πως ένας άνδρας πετάχτηκε έξω από το αεροσκάφος ενώ αυτό βρισκόταν στα 14.000 πόδια!

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροσκάφος ελληνικών συμφερόντων είχε επινοικιαστεί στην Daallo Airlines της Σομαλίας. Μόλις πέντε λεπτά μετά την απογείωση του Airbus A321 από το Μογκαντίσου με προορισμό το Τζιμπουτί μια έκρηξη συγκλόνισε το αεροσκάφος και προκάλεσε τρύπα στην άτρακτο.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν πως είχαν έναν ηλικιωμένο άνδρα να πετάγεται έξω από το αεροπλάνο και να πέφτει στο κενό από ύψος 14.000 ποδιών! Σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες το απανθρακωμένο σώμα του άτυχου επιβάτη έπεσε στο έδαφος, περίπου 15 μίλια από το αεροδρόμιο απ’ όπου είχε απογειωθεί η πτήση D3159.

Η τρύπα που άνοιξε στην άτρακτο από την έκρηξη, που όλα δείχνουν πως οφείλεται σε βόμβα, ήταν σχεδόν δυο μέτρα! Πηγή των ερευνών δήλωσε στο CNN πως εντοπίστηκαν υπολείμματα εκρηκτικών, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα πως πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση. Στη Σομαλία άλλωστε δρα η ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση Αλ Σαμπαάμπ, υπεύθυνη για σειρά τρομοκρατικών ενεργειών!

Η έκρηξη με τον έναν νεκρό και τους τουλάχιστον δυο τραυματίες σημειώθηκε μόλις πέντε λεπτά μετά την απογείωση του αεροπλάνου από το Μογκαντίσου με προορισμό το Τζιμπουτί στο Κέρας της Αφρικής. Σημειώθηκε την ώρα που το αεροσκάφος ήταν στα 12.000 με 14.000 και αν είχε σημειωθεί λίγο αργότερα, θα μιλούσαμε για μια ακόμη πολύνεκρη αεροπορική τραγωδία!

Ο 64χρονος πιλότος του αεροπλάνου Βλαντιμίρ Βοντοπίβετς από τη Σερβία δήλωσε: «Νομίζω πως ήταν βόμβα. Ευτυχώς, το σύστημα ελέγχου του αεροπλάνου δεν έπαθε ζημιά και έτσι κατάφερα να επιστρέψω και να προσγειωθώ στο αεροδρόμιο. Δεν μου έχει ξανατύχει κάτι τέτοιο. Ξαφνικά, σημειώθηκε απώλεια πίεσης στην καμπίνα».

Ανάμεσα στους επιβάτες της πτήσης ήταν και ο Αουάλε Κουλάνε, αναπληρωτής πρέσβης της Σομαλίας στον ΟΗΕ που έγραψε στο Facebook: «Ακούσαμε έναν δυνατό θόρυβο και δεν μπορούσαμε να δούμε τίποτα από τον καπνό για μερικά δευτερόλεπτα». Και περιέγραψε πως όταν η ορατότητα επανήλθε είδαν να λείπει ένα μέρος του αεροπλάνου! Ο ίδιος ανέβασε και ένα video μέσα από την καμπίνα του αεροσκάφους, με κατατρομαγμένους επιβάτες να βάζουν τις μάσκες οξυγόνου!

Ο Μοχάμεντ Χασάν, αστυνομικός στην πόλη Μπαλάντ, δήλωσε πως κάτοικοι βρήκαν το άψυχο σώμα ενός ηλικιωμένου άνδρα, που μάλλον έπεσε από το αεροπλάνο όταν σημειώθηκε η έκρηξη!

Πηγή: Daily Mail

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αστυνομική εισβολή στο αντιπολιτευόμενο τηλεοπτικό κανάλι TELE1 στην Τουρκία - Συνελήφθη ο διευθυντής, κατηγορείται για «κατασκοπεία»
Ο διευθυντής του τηλεοπτικού δικτύου, ο οποίος μεταξύ άλλων κατηγορείται για κατασκοπεία υπέρ του προφυλακισμένου δημάρχου της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου και υπέρ ξένων υπηρεσιών
Αστυνομική επιχείρηση σε τουρκικό κανάλι
Βέβαιος ο Τραμπ πως το Ισραήλ δεν θα προσαρτήσει τη Δυτική Όχθη – «Δεν θα συμβεί επειδή έδωσα τον λόγο μου στις αραβικές χώρες»
Η Κνέσετ ψήφισε υπέρ της συζήτησης δύο νομοσχεδίων που επεκτείνουν την ισραηλινή κυριαρχία στη Δυτική Όχθη, παλαιστινιακό έδαφος που κατελήφθη στον πόλεμο του 1967
Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοινώνει το σχέδιο ειρήνης για την Γάζα
Ο Τραμπ δεν αποκλείει να συναντηθεί με τον Πούτιν παρότι ακύρωσε το ραντεβού της Βουδαπέστης
Αλλά και ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου είπε από την πλευρά του ότι «ο διάλογος είναι πάντα προτιμότερος από την αντιπαράθεση, τις διαμάχες, πολλώ δε μάλλον από τον πόλεμο»
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
Στο σκοτάδι χιλιάδες νοικοκυριά στη Γαλλία από την κακοκαιρία «Benjamin» - Ένας Γερμανός τουρίστας βρέθηκε νεκρός στην Κορσική
Το θύμα κολυμπούσε με τη σύζυγό του και τα δύο παιδιά τους, όταν παρασύρθηκαν από την ξαφνική άνοδο της στάθμης του ποταμού, που «φούσκωσε» από τις καταιγίδες
Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει τη Γαλλία
Ανάλυση CNN: Η στρατηγική του Πούτιν να χειραγωγεί τον Τραμπ φαίνεται να έχει φτάσει στα όριά της
Οι νέες αμερικανικές κυρώσεις εναντίον των ρωσικών πετρελαϊκών κολοσσών σηματοδοτούν μια στροφή στις σχέσεις μεταξύ Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντίμιρ Πούτιν, οι οποίες χαρακτηρίζονταν επί χρόνια από καχυποψία και πολιτικό υπολογισμό
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ