Κόσμος

Τσάι και λίγη συμπάθεια από Ομπάμα σε Πούτιν για την κατάρριψη του ρωσικού αεροπλάνου

Για τα μάτια του κόσμου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε την λύπη του στον Ρώσο Πρόεδρο για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από την Τουρκία.

Ο Ομπάμα και ο Πούτιν συναντήθηκαν σήμερα στο περιθώριο της Διάσκεψης για την Κλιματική Αλλαγή στο Παρίσι και συζήτησαν το ζήτημα της συριακής κρίσης όπως επίσης και την κατάσταση στην Ουκρανία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε στον επικεφαλής του ρωσικού κράτους ότι πιστεύει πως ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ πρέπει να αποσυρθεί από την εξουσία στο πλαίσιο της διαδικασίας για την πολιτική μετάβαση. Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ μιας διπλωματικής διευθέτησης της ουκρανικής κρίσης και επισήμανε ότι οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας μπορούν να αρθούν εφόσον η Μόσχα εκπληρώσει τους όρους των συμφωνιών του Μινσκ, σύμφωνα με τον αξιωματούχο του Λευκού Οίκου.

Από την πλευρά του το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι οι δύο ηγέτες συνομίλησαν για περίπου 30 λεπτά στο περιθώριο της Διεθνούς Διάσκεψης. Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, ο εκπρόσωπος Τύπου της ρωσικής προεδρίας, είπε σε δημοσιογράφους ότι ο Ομπάμα εξέφρασε τη λύπη του κατά τη διάρκεια της συνάντησης για την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από μαχητικά της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας και ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν στο να δοθεί ώθηση στην πολιτική διευθέτηση της συριακής κρίσης. Για το ουκρανικό ζήτημα, οι δύο πρόεδροι επισήμαναν, σύμφωνα με το Κρεμλίνο, την ανάγκη να εφαρμοστούν πλήρως οι ειρηνευτικές συμφωνίες του Μινσκ.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τρεις νεκροί από ανατροπή σκάφους στο Σαν Ντιέγκο - Δύο παιδιά ήταν μεταξύ των επιβατών
Η Aμερικανική ακτοφυλακή δήλωσε σε ανάρτηση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ ότι διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό εννέα ανθρώπων που αγνοούνται στα ανοιχτά της παραλιακής πόλης Ντελ Μαρ
Μέλη των μέσων ενημέρωσης φωτογραφίζουν το πλοιάριο που εμπλέκεται στη θανατηφόρα ανατροπή του σκάφους Panga στα ανοικτά της παραλίας Torrey Pines State Beach, αφού σύρθηκε βόρεια από το σημείο όπου το σκάφος βγήκε στην ακτή στο Del Mar της Καλιφόρνιας
Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Ερντογάν – Η Άγκυρα στηρίζει το σχέδιο των ΗΠΑ για τον τερματισμό των πολέμων
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, δήλωσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα για την προώθηση της συνεργασίας της με τις ΗΠΑ σε πολλούς τομείς, ιδίως στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας
Οι Ταγίπ Ερντογάν και Ντόναλντ Τραμπ