Κόσμος

Τσάι και λίγη συμπάθεια από Ομπάμα σε Πούτιν για την κατάρριψη του ρωσικού αεροπλάνου

Για τα μάτια του κόσμου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε την λύπη του στον Ρώσο Πρόεδρο για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από την Τουρκία.

Ο Ομπάμα και ο Πούτιν συναντήθηκαν σήμερα στο περιθώριο της Διάσκεψης για την Κλιματική Αλλαγή στο Παρίσι και συζήτησαν το ζήτημα της συριακής κρίσης όπως επίσης και την κατάσταση στην Ουκρανία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε στον επικεφαλής του ρωσικού κράτους ότι πιστεύει πως ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ πρέπει να αποσυρθεί από την εξουσία στο πλαίσιο της διαδικασίας για την πολιτική μετάβαση. Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ μιας διπλωματικής διευθέτησης της ουκρανικής κρίσης και επισήμανε ότι οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας μπορούν να αρθούν εφόσον η Μόσχα εκπληρώσει τους όρους των συμφωνιών του Μινσκ, σύμφωνα με τον αξιωματούχο του Λευκού Οίκου.

Από την πλευρά του το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι οι δύο ηγέτες συνομίλησαν για περίπου 30 λεπτά στο περιθώριο της Διεθνούς Διάσκεψης. Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, ο εκπρόσωπος Τύπου της ρωσικής προεδρίας, είπε σε δημοσιογράφους ότι ο Ομπάμα εξέφρασε τη λύπη του κατά τη διάρκεια της συνάντησης για την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από μαχητικά της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας και ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν στο να δοθεί ώθηση στην πολιτική διευθέτηση της συριακής κρίσης. Για το ουκρανικό ζήτημα, οι δύο πρόεδροι επισήμαναν, σύμφωνα με το Κρεμλίνο, την ανάγκη να εφαρμοστούν πλήρως οι ειρηνευτικές συμφωνίες του Μινσκ.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πρωτοφανείς διαδηλώσεις στην Ουκρανία κατά του Ζελένσκι για νομοσχέδιο που περιορίζει την αυτονομία των αρχών κατά της διαφθοράς: «Καλώς ήρθατε στη Ρωσία»
Πρόκειται για το πρώτο ξέσπασμα λαϊκής δυσαρέσκειας κατά του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022
Βολοντίμιρ Ζελένσκι
1
«Για πάντα Ozzy»: Παγκόσμια θλίψη μετά τον θάνατο του «Νονού της heavy metal» - Οι τελευταίες στιγμές του
Θαυμαστές αποτίνουν φόρο τιμής στον «Πρίγκιπα του Σκότους» αφήνοντας λουλούδια στο αστέρι του στο Walk of Fame στο Λος Άντζελες - Ξεψύχησε στη γενέτειρά του, έχοντας δίπλα του τη σύζυγο και τα τρία παιδιά του
Ο Ozzy Osbourne
1