Πέμπτη, 9 Μαΐ
19oC Αθήνα

Τσαβούσογλου: Νέο ρεσιτάλ προκλητικότητας – «Ανά πάσα στιγμή μπορεί να ξεσπάσει ένταση με την Ελλάδα»

Τσαβούσογλου: Νέο ρεσιτάλ προκλητικότητας – «Ανά πάσα στιγμή μπορεί να ξεσπάσει ένταση με την Ελλάδα»

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της χώρας μας προχώρησε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, μιλώντας στο κανάλι Haberturk, εκτίμησε ότι «μπορεί να ξεσπάσει ένταση με την Ελλάδα ανά πάσα στιγμή».

«Εφόσον δεν επιλυθεί το πρόβλημα με την Ελλάδα μπορεί να ξεσπάσει ένταση ανά πάσα στιγμή», τόνισε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Haberturk. O επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας σημείωσε, ωστόσο, ότι δεν υπάρχει ελληνική «εκστρατεία κατά της Άγκυρας και αυτό ίσως να οφείλεται στους σεισμούς».

Αναφερόμενος στις εκλογές της προσεχούς Κυριακής, 14 Μαΐου, στην Τουρκία, ο Τσαβούσογλου είπε πως «πάντα θα υπάρχουν συναισθηματικές προσεγγίσεις σε ατμόσφαιρα εκλογών, αλλά αυτή τη φορά (σ.σ. η αναμέτρηση) είναι πολύ κρίσιμη».

«Υπάρχουν διαφορετικά συναισθήματα τους πρώτους μήνες, αλλά όταν πλησιάζει το τέλος, όταν αυτό αξιολογείται με τη λογική, αυξάνεται η στήριξη στον κ. Ερντογάν για την πατρίδα και το έθνος μας», κατέληξε η Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις