Κόσμος

Τσαβούσογλου: Τουρκικά στρατεύματα προχωρούν στο Καντίλ στο βόρειο Ιράκ

Τουρκικά στρατεύματα προωθούνται με «αποφασιστικά βήματα» προς την περιοχή Καντίλ του βόρειου Ιράκ, όπου έχουν τη βάση τους Κούρδοι μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Τσαβούσογλου δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV πως ο χρόνος της επιχείρησης εναντίον της Καντίλ, την οποία τουρκικά αεροπλάνα έχουν θέσει στο στόχαστρο πολλές φορές τις τελευταίες εβδομάδες, δεν συνδέεται με τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής.

Από την πλευρά του, ο στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι η τουρκική Πολεμική Αεροπορία σκότωσε 26 μαχητές και κατέστρεψε τις θέσεις των όπλων τους, καταφύγια και αποθήκες πυρομαχικών στη νοτιοανατολική Τουρκία και στο βόρειο Ιράκ αυτή την εβδομάδα.

Σε ανακοίνωση που ανήρτησε στον λογαριασμό του στο τουίτερ ο στρατός ανέφερε πως οι επιδρομές πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή και τη Δευτέρα (χθες) στις επαρχίες Ντιγιάρμπακιρ και Σιρνάκ και σε μια περιοχή του βόρειου Ιράκ όπου η αντάρτικη οργάνωση Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) έχει βάσεις.

Ο τουρκικός στρατός ενέτεινε τις αεροπορικές επιδρομές του στο βόρειο Ιράκ, με στόχο βάσεις του PKK στην Καντίλ, κοντά στα σύνορα Ιράκ-Ιράν, όπου η Άγκυρα υποπτεύεται ότι βρίσκονται υψηλόβαθμα μέλη της παράνομης οργάνωσης.

Ερντογάν: Θα αποξηράνω το τρομοκρατικό έλος

Επίσης η Άγκυρα ενέτεινε τις προειδοποιήσεις για ενδεχόμενη χερσαία επίθεση στην περιοχή Καντίλ, με τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν να ορκίζεται να «αποξηράνει το τρομοκρατικό έλος» εκεί.

Εξάλλου, σε ένα χωριστό περιστατικό, ένας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε και δύο τραυματίστηκαν σήμερα από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετήσει το PKK στη νοτιοανατολική επαρχία Σιίρτ, ανέφερε το γραφείο του κυβερνήτη.

Στη γειτονική επαρχία Σιρνάκ, στα σύνορα με το Ιράκ, δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν σε δύο ξεχωριστές εκρήξεις, ανέφερε πηγή ασφαλείας.

Το PKK, που διεξάγει ανταρτοπόλεμο στην κυρίως κουρδική νοτιοανατολική Τουρκία από το 1984, χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Οι ΗΠΑ θα τερματίσουν τον πόλεμο σε 2 με 3 εβδομάδες» είπε ο Τραμπ - Οι 18 αμερικανικές εταιρείες που απειλεί το Ιράν
Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Αμερικανός Πρόεδρος υποστήριξε επίσης, ότι «δεν χρειάζεται συμφωνία του Ιράν για να λήξει ο πόλεμος» και πως η Ουάσινγκτον έχει ήδη επιτύχει αλλαγή του καθεστώτος στην Τεχεράνη
Καπνός μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό
Διακινητής «αρχιτέκτονας» δημιούργησε μεγάλο «ναρκο-τούνελ» για τη μεταφορά χασίς από το Μαρόκο στην Ισπανία - Δείτε εικόνες
Εικόνες από το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών δείχνουν μια «πολύπλοκη υπόγεια υποδομή», μέσω της οποίας μπορούσαν να διακινούνται λαθραία έως και δύο τόνοι χασίς κάθε εβδομάδα από το Μαρόκο στην ανεξάρτητη πόλη Θέουτα
Ισπανία
Σάλος με τον σύζυγο της Κρίστι Νοέμ: Δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες του με γυναικεία ρούχα και ψεύτικο στήθος
Οι φωτογραφίες δείχνουν τον σύζυγο της πρώην υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας, Κρίστι Νοέμ, ντυμένο με ροζ σορτς και εφαρμοστό crop top στο χρώμα του δέρματος, και τεράστια ψεύτικα στήθη
Ο σύζυγος της Κρίστι Νοέλ
Κοινή ανακοίνωση ΥΠΕΞ για Μέση Ανατολή: «Καταδικάζουμε τις επιθέσεις της Χεζμπολάχ, καλούμε σε διαπραγματεύσεις μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ»
«Καλούμε το Ισραήλ να αποφύγει την περαιτέρω επέκταση της σύγκρουσης, μεταξύ άλλων μέσω χερσαίας επιχείρησης στο λιβανικό έδαφος» αναφέρεται στην δήλωση
Λίβανος