Κόσμος

Τσεχία: Ο πρόεδρος Μίλος Ζέμαν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με κορονοϊό

Ο πρόεδρος της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν μεταφέρθηκε και πάλι απόψε σε νοσοκομείο, αφού διαγνώστηκε με κορονοϊό.

Ο 77χρονος Μίλος Ζέμαν νοσηλευόταν επί έξι εβδομάδες, για άλλη ασθένεια, και πήρε εξιτήριο σήμερα το πρωί. Το απόγευμα ένα ασθενοφόρο τον μετέφερε πάλι στο Κεντρικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο, αφού υποβλήθηκε σε τεστ για την Covid-19 στην προεδρική εξοχική κατοικία του Λάνι, στα δυτικά της Πράγας, και βρέθηκε θετικός.

Λόγω της εισαγωγής του στο νοσοκομείο, το πρόγραμμα του προέδρου αναβάλλεται και δεν θα διορίσει αύριο, όπως αναμενόταν, τον νέο πρωθυπουργό Πετρ Φιάλα.

Ο Ζέμαν έχει εμβολιαστεί τρεις φορές για τον νέο κορονοϊό και σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, που επικαλούνται μη κατονομαζόμενες πηγές, δεν έχει συμπτώματα.

Στις 10 Οκτωβρίου ο Ζέμαν εισήχθη στο στρατιωτικό νοσοκομείο λόγω επιπλοκών μιας χρόνιας ασθένειας από την οποία πάσχει. Το γραφείο του δεν διευκρίνισε ποτέ ποιο ακριβώς ήταν το πρόβλημα, αλλά οι γιατροί ανέφεραν ότι πρόκειται για μια ηπατική ασθένεια. Αρχικά νοσηλευόταν στην εντατική και οι γιατροί έκριναν αβέβαιη την πρόγνωση. Το κοινοβούλιο ετοιμαζόταν να συζητήσει την πιθανότητα να του αφαιρεθούν οι προεδρικές εξουσίες, όμως στη συνέχεια η κατάστασή του βελτιώθηκε.

Νωρίτερα, το νοσοκομείο ανακοίνωσε ότι ο Ζέμαν αποφάσισε να συνεχίσει τη θεραπεία του στην προεδρική εξοχική κατοικία, παρά τις συστάσεις των γιατρών να παραμείνει. Ο ίδιος, η οικογένειά του και οι στενότεροι συνεργάτες του ενημερώθηκαν για τους πιθανούς κινδύνους και τις επιπλοκές, ενώ τους προτάθηκε να συνεχίσει τη θεραπεία σε εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ιαπωνία: «Βαθιά θλίψη» από τον αυτοκράτορα Ναρουχίτο στην 80ή επέτειο της παράδοσης – Αντιδράσεις από τη Κίνα και Νότια Κορέα
Η τελετή μνήμης για τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου αναζωπυρώνει τις εντάσεις με την Κίνα και τη Νότια Κορέα, λόγω των αμφιλεγόμενων επισκέψεων Ιαπώνων αξιωματούχων στο ιερό Γιασουκούνι
Ο αυτοκράτορας της Ιαπωνίας Ναρουχίτο