Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Τύμπανα πολέμου! Το Ισραήλ απάντησε στις ρουκέτες της Χαμάς!

Ισραήλ
Φωτογραφία Αρχείου: Reuters

Μεγάλη ένταση μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων μία ημέρα μετά την αμφιλεγόμενη απόφαση του Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ!

Ο Τραμπ έριξε την… ρουκέτα του και οι Παλαιστίνιοι το ίδιο. Με την διαφορά ότι οι ρουκέτες των τελευταίων ήταν πραγματικές… Η φωτιά μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης “θέριεψε” μετά την -ακατανόητη για πολλούς- απόφαση που πήρε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Δηλαδή να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, την Τετάρτη 06.12.2017. Η Χαμάς απάντησε λίγη ώρα μετά λέγοντας πως ο Τραμπ άνοιξε τις πύλες της κολάσεως!

Και όλο αυτό φάνηκε απόψε, Πέμπτη 07.12.2017 με μεγάλη ένταση στην περιοχή! Προφανώς και δεν θα πρέπει όλο αυτό να το “χρεωθεί” αποκλειστικά ο Τραμπ.

Διότι η ένταση στην συγκεκριμένη περιοχή δεν είναι κάτι ασυνήθιστο εδώ και δεκαετίες.

Ωστόσο η ανταλλαγή ρουκετών μια μέρα μετά την απόφαση Τραμπ, μόνο τυχαία δεν μπορεί να είναι…

Ρουκέτες με στόχο το Ισραήλ!

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, λοιπόν, ανακοίνωσαν ότι δύο ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας. Λίγο νωρίτερα είχε σημάνει συναγερμός στο Ισραήλ, καθώς πληροφορίες ανέφεραν ότι ερρίφθησαν ρουκέτες σε διάφορες περιοχές κοντά στη Λωρίδα της Γάζας.

Η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz μεταδίδει την είδηση για τις δύο ρουκέτες. Όπως προαναφέραμε, αμφότερες δεν έφτασαν σε ισραηλινό έδαφος, καταλήγοντας εντός της Γάζας.

Οι σειρήνες ήχησαν, όπως αναφέρει η εφημερίδα, σε μια ημέρα αυξημένης έντασης μετά τις συγκρούσεις που ξέσπασαν στη Γάζα, τη Δυτική όχθη και την ανατολική Ιερουσαλήμ.

Απάντηση από τον ισραηλινό στρατό!

Ο ισραηλινός στρατός γνωστοποίησε λίγο αργότερα ότι ανταπάντησε στις ρίψεις ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας! Μία εκ των οποίων έπεσε στο Ισραήλ.

Οι άλλες δύο ρουκέτες -όπως προαναφέραμε- κατέληξαν στον παλαιστινιακό θύλακα, συμπλήρωσε ο στρατός σε ένα δελτίο τύπου.

Ένα τεθωρακισμένο και ένα στρατιωτικό αεροσκάφος του Ισραήλ στοχοθέτησαν «δύο στρατιωτικές θέσεις» στη Λωρίδα της Γάζας. Αυτό επισήμανε ο στρατός χωρίς να διευκρινίζει ποιος ελέγχει αυτές τις «θέσεις».

Ωστόσο τονίζεται ότι θεωρεί τη Χαμάς «υπεύθυνη για τις εχθρικές ενέργειες που διαπράχθηκαν κατά του Ισραήλ από τη Γάζα».

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις