Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Τυνησία: Στο νοσοκομείο η διευθύντρια του γραφείου του προέδρου αφού άνοιξε ύποπτο φάκελο

Τυνησία
Φωτογραφία αρχείου: Reuters

Η διευθύντρια του γραφείου του προέδρου της Τυνησίας Καΐς Σάγεντ μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο αφού έπιασε με τα χέρια της μια ύποπτη επιστολή που απευθυνόταν στον αρχηγό του κράτους.

Η προεδρία στην ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «απόπειρα δηλητηρίασης».

Οι αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για αυτήν την υπόθεση. Η επιστολή έφτασε στην προεδρία την Δευτέρα και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ενδέχεται να περιείχε ρηκίνη, μια δυνητικά θανατηφόρα ουσία.

Ο πρόεδρος είναι καλά στην υγεία του, αφού δεν έπιασε ποτέ την επιστολή αυτήν. Η διευθύντρια του γραφείου του, η Νάντια Ακάσα, άνοιξε το γράμμα και αμέσως αισθάνθηκε αδιαθεσία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της προεδρίας μάλιστα έχασε προσωρινά, εν μέρει, την όρασή της και την έπιασε δυνατός πονοκέφαλος.

Παρόμοια συμπτώματα, αλλά πιο ήπια, αισθάνθηκε και ένας άλλος υπάλληλος που βρισκόταν στον ίδιο χώρο

Η Ακάσα μεταφέρθηκε για νοσηλεία σε στρατιωτικό νοσοκομείο της Τύνιδας, απ’ όπου πήρε εξιτήριο την Τετάρτη, αλλά παραμένει υπό ιατρική παρακολούθηση γιατί οι πονοκέφαλοι συνεχίζονται.

Ο εισαγγελέας της Τύνιδας Μοχσέν Ντάλι είπε ότι ακόμη δεν έχουν γίνει αναλύσεις στο περιεχόμενο του φακέλου και ότι δεν έχει εντοπιστεί κάποιος ύποπτος σε αυτό το στάδιο των ερευνών.

Ένας αναλυτής του ιδιωτικού τηλεοπτικού καναλιού Attessia, ο οποίος συνελήφθη αφού αποκάλυψε αυτήν την υπόθεση, αφέθηκε ελεύθερος και ευχαρίστησε σήμερα το πρωί τον πρόεδρο Καΐς Σαγέντ που επικοινώνησε μαζί του τηλεφωνικά. Στην ανακοίνωσή της η προεδρία τονίζει ότι στηρίζει «την ελευθερία του λόγου και της άποψης», εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά της επειδή η έρευνα στοχοθέτησε «εκείνον που μετέδωσε την πληροφορία αυτής της απόπειρας δηλητηρίασης, αντί για τους υπεύθυνους αυτής της θρασύδειλης επιχείρησης».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις