Κόσμος

Τζ. Τρία: “Δεν φεύγουμε από το ευρώ”

Την πρόθεση της νέας κυβέρνησης της Ιταλίας να μην εγκαταλείψει την ζώνη του ευρώ εξέφρασε σήμερα ο νέος υπουργός Οικονομικών Τζιοβάνι Τρία, στην “Corriere della Sera”.

Η κυβέρνηση της Ιταλίας δεν έχει πρόθεση να εγκαταλείψει το ευρώ, ενώ σχεδιάζει να επικεντρώσει την προσοχή της στην μείωση των επιπέδων δανεισμού, αλλά και στην ενίσχυση της ανάπτυξης μέσω επενδύσεων και δομικών αλλαγών κι όχι μέσω δαπανών, σύμφωνα με τον νέο υπουργό Οικονομικών Τζ. Τρία.

Στην πρώτη συνέντευξή του από την ανάληψη των καθηκόντων του την προηγούμενη εβδομάδα ο Τζιοβάνι Τρία δήλωσε στην εφημερίδα “Corriere della Sera” ότι ο ίδιος, έχει στόχο να επιτύχει τους στόχους δανεισμού για το 2018 και το 2019, συμπληρώνοντας ότι οι δεσμεύσεις για το ιταλικό χρέος, μπορούν να τηρηθούν.

Τζ. Τρία: Προτεραιότητα νέες θέσεις εργασίας. Ψαλίδι στις κοινωνικές δαπάνες

“Ο στόχος μας είναι ν’ αυξήσουμε την ανάπτυξη και την εργασία, αλλά δεν σχεδιάζουμε να επαναφέρουμε την ανάπτυξη μέσω των ελλειμματικών δαπανών,” δήλωσε ο υπουργός προσθέτοντας ότι θα παρουσιάσει τις νέες οικονομικές προβλέψεις, αλλά και τους κυβερνητικούς στόχους τον Σεπτέμβριο. “Οι στόχοι αυτοί θα είναι πλήρως συμβατοί με την συνέχιση της προσπάθειας για την μείωση της αναλογίας μεταξύ χρέους/ΑΕΠ),” τόνισε ο ίδιος.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ «αδειάζει» την Γκάμπαρντ: «Κάνεις λάθος πως δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι το Ιράν κατασκευάζει πυρηνικό όπλο»
Ο Τραμπ αμφισβητεί τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών και τη διευθύντριά τους, ενώ η Γκάμπαρντ αναδίπλωσε με νέα δήλωση για τις πυρηνικές δυνατότητες του Ιράν
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ
6
Και ο στρατάρχης Χαφτάρ της Λιβύης ενάντια στην Ελλάδα με καταγγελία για τα οικόπεδα νοτίως της Κρήτης
Τόσο η κυβέρνηση της Τρίπολης όσο πλέον και η κυβέρνηση της Βεγγάζης στη Λιβύη καταγγέλλουν την Ελλάδα για «παραβίαση δικαιωμάτων της Λιβύης στα οικόπεδα νοτίως της Κρήτης»
Χαλίφα Χαφτάρ 17