Κόσμος

Τζάστιν Τριντό: Η Ρωσία δεν μπορεί να είναι εποικοδομητικός εταίρος στην G20

Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία δεν μπορεί να είναι εποικοδομητικός εταίρος στην G20, την Ομάδα των 20 πλούσιων κρατών, λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Οτάβα, ο Τριντό είπε ότι οι ηγέτες της Ομάδας των Είκοσι (G20) έχουν συζητήσεις σχετικά με τη συμμετοχή της Ρωσίας, επειδή ο πόλεμος στην Ουκρανία «ανέτρεψε την οικονομική ανάπτυξη για όλους σε όλο τον κόσμο και (η Ρωσία) δεν μπορεί να είναι ένας εποικοδομητικός εταίρος».

Οποιαδήποτε απόπειρα των ΗΠΑ, του Καναδά και άλλων δυτικών συμμάχων να αποκλείσουν τη Ρωσία πιθανότατα θα ασκούσε βέτο από άλλους στην G20, στην οποία συμμετέχουν η Κίνα, η Ινδία, η Σαουδική Αραβία μεταξύ άλλων.

Αντί να αποκλείσουν τη Ρωσία, ορισμένες χώρες εξετάζουν το ενδεχόμενο να παρακάμψουν παρουσίες της Μόσχας στην G20 φέτος, ανέφεραν πηγές στο Reuters την περασμένη εβδομάδα.

«Η ουσία είναι: Δεν μπορούμε να ενεργούμε σαν να μην έχει συμβεί τίποτε έχοντας τον (Ρώσο πρόεδρο) Βλαντίμιρ Πούτιν να κάθεται στο τραπέζι προσποιούμενος ότι όλα είναι εντάξει», είπε ο Τριντό.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι πιστεύει ότι η Ρωσία πρέπει να αποκλειστεί από την G20.

Το Κρεμλίνο είπε την περασμένη εβδομάδα ότι τίποτα τρομερό δεν θα συμβεί εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους διώξουν τη Ρωσία από το G20, επειδή πολλά από τα μέλη βρίσκονται σε οικονομικό πόλεμο με τη Μόσχα ούτως ή άλλως.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φρίκη στη Γάζα: Οι IDF δημοσίευσαν σοκαριστικά βίντεο με μέλη της «Μονάδας Βέλος» να βασανίζουν Παλαιστίνιους – Σκληρές εικόνες
Ένα από τα βίντεο δείχνει τον βάναυσο ξυλοδαρμό δύο αντρών, τους οποίους σέρνουν στο έδαφος σφαδάζοντας με τους IDF να δηλώνουν ότι πρόκειται για τη «Μονάδα Βέλος, τους εκτελεστές της Χαμάς»
Μονάδα Βέλος
Ο δύσκολος δρόμος προς την συμφωνία για την Γάζα: Το Ισραήλ κατά της Τουρκίας, τα σχέδια του Ερντογάν και ο τελευταίος λόγος στον Τραμπ
Για την συμμετοχή της Τουρκίας στις συνομιλίες είχε αρχικά ασκηθεί βέτο από το Ισραήλ, αλλά ο Τραμπ πίεσε το Ισραήλ να επιτρέψει τη συμμετοχή της Άγκυρας
Ο Τραμπ και ο Ερντογάν
Βίρτζίνια Τζιούφρε: «Τα ιδιωτικά τζετ του Έπσταϊν ήταν ιπτάμενα μέσα trafficking», «ήθελε να λογοδοτήσουν όλοι οι άνδρες» λέει η συγγραφέας του βιβλίου της
Η δημοσιογράφος που βοήθησε την Τζιουφρέ για τη συγγραφή του βιβλίου «Nobody's Girl» ζητά από τον πρίγκιπα Άντριου να μοιραστεί όλα όσα γνωρίζει για τον παιδεραστή
Το βιβλίο της Βιρτζίνια Τζουφρέ