Κόσμος

Τζιλ Μπάιντεν: Συγκινήθηκε η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ όταν συνάντησε Ουκρανούς πρόσφυγες

Στο πλάισιο της επίσκεψης της στην Ευρώπη, η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Τζιλ Μπάιντεν, συναντήθηκε σήμερα στο Βουκουρέστι με οικογένειες προσφύγων, οι οποίες εγκατέλειψαν τη χώρα τους για να γλιτώσουν από τη ρωσική εισβολή.

Συνοδευόμενη από την Κάρμεν Γιοχάνις, τη σύζυγο του προέδρου της Ρουμανίας, η Τζιλ Μπάιντεν επισκέφθηκε, μεταξύ άλλων, το σχολείο “Uruguay”, που φιλοξενεί περίπου 50 Ουκρανούς μαθητές.

jillBiden
Συνομίλησε με παιδιά που ζωγράφισαν σημαίες της Ουκρανίας και της Ρουμανίας, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TVR.

Στη συνέχεια, άκουσε τις ιστορίες των εκπαιδευτικών και των μητέρων που μίλησαν για τον εφιάλτη που βίωσαν από τις βόμβες στην Ουκρανία, και τις προσπάθειές τους να οργανώσουν μαθήματα που απευθύνονται στα προσφυγόπουλα στο Βουκουρέστι.

«Είστε απίστευτα δυνατές», δήλωσε συγκινημένη η Τζιλ Μπάιντεν απευθυνόμενη στις συνομιλήτριές της. «Σας στηρίζουμε, ελπίζω να το γνωρίζετε», τόνισε.

Η Ρουμανία, που συνορεύει με την Ουκρανία, έχει υποδεχθεί μέχρι στιγμής περισσότερους από 860.000 πρόσφυγες, εκ των οποίων 80.000 βρίσκονται ακόμη εκεί.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η ιστορία του Έλι Κοέν της Μοσάντ: Ο κατάσκοπος που ξεγέλασε για 4 χρόνια τη Συρία και εκτελέστηκε δημόσια
Ο άνθρωπος που η Μοσάντ έστειλε στη Δαμασκό και δεν γύρισε ποτέ - Έμεινε κρεσασμένος για μία ολόκληρη μέρα σε κοινή θέα - Η ζωή του έγινε σειρά στο Netflix με τίτλο «The Spy»
Ο κατάσκοπος της Μοσάντ Έλι Κοέν εκτελέστηκε στη Συρία 2
Ο ελληνοαμερικανός κροίσος Τζον Κατσιματίδης θέλει να σώσει τους στρουθοκάμηλους που θανατώνονται λόγω της γρίπης των πτηνών
«Αυτά τα πουλιά θα μπορούσαν να είναι το κλειδί για ιατρικές ανακαλύψεις. Αντί για έρευνα, η κυβέρνηση τα εξοντώνει - και πρέπει να ρωτήσουμε γιατί. Ποιος επωφελείται από αυτή τη σιωπή;»
Ο Τζον Κατσιματίδης με την κόρη του, Άντρια 1