Κόσμος

Τζον ΜακΆφι: Αυτοκτονία η αιτία θανάτου του σύμφωνα με την επίσημη νεκροψία

Η επίσημη νεκροψία στο πτώμα του Τζον ΜακΆφι έδειξε ότι αυτοκτόνησε στο κελί του σε φυλακή της Καταλονίας ενώ περίμενε την έκδοσή του στις ΗΠΑ.

Αυτό αναφέρει η εφημερίδα El Pais, επικαλούμενη μη κατονομαζόμενες πηγές, που βρίσκονται κοντά στη διαδικασία.

Ο Αμερικανός μεγιστάνας Τζον ΜακΆφι, ο δημιουργός του ομώνυμου αντιβιοτικού λογισμικού, βρέθηκε από σωφρονιστικούς υπαλλήλους κρεμασμένος στο κελί του την περασμένη Τετάρτη σε αυτό που κατά τα φαινόμενα ήταν μια αυτοκτονία, είπε ο δικηγόρος του την περασμένη εβδομάδα.

Ο δικηγόρος του, Χαβιέ Βιλάλμπα, δήλωσε την Παρασκευή ότι η χήρα του ΜακΆφι, Τζάνις, του ζήτησε μια δεύτερη, ανεξάρτητη νεκροψία, μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της πρώτης.

Ο επιχειρηματίας ήταν καταζητούμενος στις ΗΠΑ για φοροδιαφυγή. Συνελήφθη τον περασμένο Οκτώβριο στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης και τέθηκε υπό κράτηση. Λίγες ώρες πριν βρεθεί νεκρός στο κελί του, η ισπανική δικαιοσύνη είχε δώσει το πράσινο φως για την έκδοση του στις ΗΠΑ, που καταζητείτο για φοροδιαφυγή.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Ο Μασκ εκδικείται τον Τραμπ»: Ο βιογράφος του μεγιστάνα αποκαλύπτει τα κίνητρα πίσω από την ίδρυση του «Κόμματος της Αμερικής»
«Ως επιχειρηματίας είναι τεχνοκρατικά ικανός, αλλά αδίστακτος ως προς τη διαχείριση ανθρώπων» σημειώνει ο Ολιβιέ Λασκάρ - Οι έξι προκλήσεις για το νέο κόμμα Μασκ, σύμφωνα με την Washington Post
Έλον Μασκ
Πυρά Τραμπ κατά Μασκ: «Εκτροχιάζεται και εξελίσσεται σε σκέτη καταστροφή» – Η ειρωνική απάντηση του δισεκατομμυριούχου
Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε γελοία την απόφαση του Έλον Μασκ για νέο κόμμα και του θύμισε ότι αυτό των Ρεπουμπλικανών είναι πολύ επιτυχημένο
Ντόναλντ Τραμπ και Έλον Μασκ
Κρίσιμη συνάντηση Μπενιαμίν Νετανιάχου και Ντόναλντ Τραμπ: Άκαρπες οι πρώτες διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα
«Βγάλαμε ήδη πολλούς ομήρους, αλλά σε ό,τι αφορά τους ομήρους που απομένουν, θα βγει καλός αριθμός. Νομίζουμε πως θα γίνει αυτή την εβδομάδα» είπε ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ και Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Έφτασαν τους 82 οι νεκροί από τις πλημμύρες στο Τέξας, ανάμεσά τους και 28 παιδιά - Δύσκολο το έργο των διασωστών
Ο κυβερνήτης της κομητείας Κερ, Λάρι Λίθα, μάλιστα, προειδοποίησε για νέες σφοδρές βροχοπτώσεις - Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως πιθανόν θα επισκεφθεί την πολιτεία Τέξας την Παρασκευή (11η Ιουλίου)
Βυθισμένα αυτοκίνητα από τις πλημμύρες στο Τέξας
3