Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Τζορτζ Τσούνης: Ανακοινώνεται η υποψηφιότητά του για νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Τζορτζ Τσούνης
Φωτογραφία από: YouTube

Κάτι που ήδη «κυκλοφορεί» ως σενάριο εδώ και μήνες, φαίνεται πως θα γίνει πραγματικότητα. Και αφορά στον Τζορτζ Τσούνη.

Την είδηση μεταδίδει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Ουάσινγκτον, Λένα Αργύρη, η οποία τονίζει σε ανάρτησή της πως ο Λευκός Οίκος θα ανακοινώσει την υποψηφιότητα του Γιώργου Τσούνη για τη θέση του νέου πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Η ίδια συμπληρώνει πως ο Τζορτζ Τσούνης είναι γνώστης του αμερικανικού πολιτικού συστήματος, με επιρροή στα κέντρα λήψης αποφάσεων, επιτυχημένος επιχειρηματίας, με σημαντική φιλανθρωπική δράση και ουσιώδη ενασχόληση με τα εθνικά θέματα.

Δείτε την ανάρτησή της

Ποιος είναι ο Τζορτζ Τσούνης

Σε παλαιότερο άρθρο του Associated Press, αναφέρεται πως ο Τζορτ Τσούνης είναι Ελληνοαμερικανός δικηγόρος και υποστήριξε από την αρχή την εκστρατεία του Τζο Μπάιντεν για να πάρει το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές. Είναι γιος μεταναστών πρώτης γενιάς και Πρόεδρος – Διευθύνων Σύμβουλος της Chartwell Hotels. Η εταιρεία διαθέτει, αναπτύσσει και διαχειρίζεται τα ξενοδοχεία Hilton, Marriott και Intercontinental στην Πενσυλβάνια, τη Νέα Υόρκη, το Νιού Χάμσαϊρ και το Ρόουντ Άιλαντ. Είχε προταθεί από τον -τότε- Πρόεδρο Ομπάμα το 2013 για να υπηρετήσει ως πρέσβης στη Νορβηγία, ωστόσο μετά από μια δύσκολη ακρόαση στην αρμόδια επιτροπή ακρόασης για την έγκρισή του, αποσύρθηκε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις