Πέμπτη, 30 Μαΐ
20oC Αθήνα

Τζόρτζια Μελόνι: «Πήγαινε και πλήρωσε τον λογαριασμό αυτών των ηλιθίων σε παρακαλώ»

Τζόρτζια Μελόνι: «Πήγαινε και πλήρωσε τον λογαριασμό αυτών των ηλιθίων σε παρακαλώ»
Reuters

Η Τζόρτζια Μελόνι επέλεξε την Αλβανία για τις καλοκαιρινές της διακοπές. Η πρωθυπουργός της Ιταλίας συγκαταλέγεται στους όλο και περισσότερους Ιταλούς που έκαναν την ίδια επιλογή αυτό το καλοκαίρι.

Η Τζόρτζια Μελόνι, ωστόσο, φρόντισε να αποζημιώσει εστιάτορα στην Αλβανία αφού παρέα Ιταλών συμπατριωτών της έφυγε από το μαγαζί χωρίς να πληρώσει τον λογαριασμό.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός πέρασε μαζί με την οικογένειά της λίγες ημέρες αυτήν την εβδομάδα στην Αλβανία, προσκεκλημένη του ομολόγου της, του Έντι Ράμα. Η Αλβανία γνώρισε τουριστική έκρηξη αυτό το καλοκαίρι, προσελκύοντας επισκέπτες με τις παραλίες της λευκής άμμου και τις χαμηλές τιμές σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Όταν η είδηση ότι μία παρέα Ιταλών έφυγε από εστιατόριο της πόλης Μπεράτ χωρίς να πληρώσει έγινε viral στα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, η Μελόνι κινητοποιήθηκε, δήλωσε ο Έντι Ράμα στην εφημερίδα La Stampa.

«Πήγαινε και πλήρωσε τον λογαριασμό αυτών των ηλιθίων, σε παρακαλώ», είπε η Μελόνι στον Ιταλό πρεσβευτή στην Αλβανία, σύμφωνα με τον Ράμα.

Ο Φραντσέκσο Λολομπρίτζιντα, ο υπουργός Γεωργίας της Ιταλίας και γαμπρός της Μελόνι, ο οποίος βρέθηκε μαζί της στην Ιταλία, δήλωσε ότι ήταν θέμα εθνικής υπερηφάνειας.

«Προσφέρθηκε να πληρώσει τον λογαριασμό. Ο πρεσβευτής ήταν καθοδόν επιστρέφοντας στα Τίρανα και ήταν διαθέσιμος. Λίγοι απατεώνες δεν μπορούν να ντροπιάζουν έναν λαό έντιμων ανθρώπων», είπε.

Ο Έντι Ράμα δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη αυτήν την εβδομάδα ότι η Αλβανία αναμένει 500.000 επισκέπτες από την Ιταλία αυτήν τη χρονιά. Πολλοί είναι οι Ιταλοί που απέφυγαν τα εσωτερικά ταξίδια φέτος λόγων των υψηλών τιμών και ταξίδεψαν στην Αλβανία όπου τα καταλύματα και οι υποδομές στις πλαζ είναι φθηνότερες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις