Κόσμος

Τζόρτζια Μελόνι: Σάλος με τα σχόλια του συντρόφου της για τους βιασμούς

Για ενοχοποίηση των θυμάτων βιασμού κατηγορείται ο σύντροφος της Ιταλίδας πρωθυπουργού, Τζόρτζια Μελόνι, έπειτα από σχόλια που έκανε σχετικά με το θέμα στην τηλεοπτική του εκπομπή, προκαλώντας σάλο στους πολίτες και την καταδίκη της αντιπολίτευσης.

Ο σύντροφος της Τζόρτζια Μελόνι, Αντρέα Τζαμπρούνο, ο οποίος παρουσιάζει την εκπομπή “Diario del giorno” (Καθημερινό ημερολόγιο) στον σταθμό Rete 4, σχολίαζε τον ομαδικό βιασμό μιας γυναίκας στην πρωτεύουσα της Σικελίας, το Παλέρμο, που έγινε πρωτοσέλιδο.

«Αν πας να χορέψεις, έχεις κάθε δικαίωμα να μεθύσεις -δεν πρέπει να υπάρχει παρεξήγηση και κανενός είδους πρόβλημα- αλλά αν αποφύγεις να μεθύσεις και να χάσεις τις αισθήσεις σου, μπορεί επίσης να αποφύγεις κάποια προβλήματα και να βρεθείς αντιμέτωπη με κάποιον λύκο», είπε στην εκπομπή του το απόγευμα της Δευτέρας.

«Λέω στον Τζαμπρούνο ότι τα αγόρια πρέπει να εκπαιδεύονται για να δείχνουν σεβασμό, αντί τα κορίτσια να διδάσκονται να είναι προσεκτικά. Διδάξτε τους (στους άνδρες) την αξία της συναίνεσης, αντί στα κορίτσια να είναι προσεκτικά», δήλωσε η Σετσίλια Ντ’Ελία, γερουσιαστής του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος.

Ο Τζαμπρούνο, του οποίου η τηλεοπτική καριέρα έχει απογειωθεί από τότε που η Μελόνι έγινε επικεφαλής της δεξιάς κυβέρνησης τον περασμένο Οκτώβριο, απάντησε ότι τα σχόλιά του έχουν ληφθεί εκτός πλαισίου για να δημιουργήσουν μια «σουρεαλιστική» αντιπαράθεση.

«Δεν είπα ότι οι άνδρες είναι ελεύθεροι να βιάζουν γυναίκες που είναι μεθυσμένες», δήλωσε στην Corriere della Sera σε σημερινή συνέντευξή του και πρόσθεσε ότι «κάποιοι πολιτικοί διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις και θέλουν να με κρεμάσουν, αλλά για ποιο λόγο; Επειδή είπα στους νέους να μην παίρνουν ναρκωτικά;».

Η Μελόνι, η οποία έχει μια μικρή κόρη με τον Τζαμπρούνο, δεν έχει σχολιάσει την κατάσταση. Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που τα σχόλιά του Τζιαμπρούνο προκαλούν αντιδράσεις.

Τον Ιούλιο, είπε στον Γερμανό υπουργό Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ «να μείνετε στο σπίτι, μείνετε στον Μέλανα Δρυμό», όταν εκείνος αμφισβήτησε τη βιωσιμότητα του τουρισμού στη νότια Ευρώπη λόγω των έντονων κυμάτων καύσωνα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Κρίση» στο Κρεμλίνο: Πιστός υποστηρικτής του Πούτιν «τα γυρνάει» και τον αποκαλεί εγκληματία πολέμου - «Να παραιτηθεί και να δικαστεί»
Ο Ίλια Ρεμέσλο, ο επί χρόνια αφοσιωμένος στον Βλαντίμιρ Πούτιν εξαπέλυσε «πυρά» κατά του Ρώσου ηγέτη, κάνοντας λόγο για διαφθορά και «αποτυχημένη πόλεμο» στην Ουκρανία
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν
Με χτυπήματα σε ενεργειακές υποδομές και απειλές από το Ιράν κλιμακώνεται ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή - Η επίθεση σε μονάδα LNG του Κατάρ και η ισραηλινή «απάντηση» στην Κασπία
Το χτύπημα στην Κασπία, σηματοδοτεί μία σημαντική γεωγραφική επέκταση των στρατιωτικών επιχειρήσεων του Ισραήλ αφού είναι η πρώτη φορά που πλήττει τη συγκεκριμένη περιοχή από την έναρξη του πολέμου
Πύραυλος του Ιράν πάνω από την Ιερουσαλήμ