Κόσμος

Τζόρτζια Μελόνι: Σάλος με τα σχόλια του συντρόφου της για τους βιασμούς

Για ενοχοποίηση των θυμάτων βιασμού κατηγορείται ο σύντροφος της Ιταλίδας πρωθυπουργού, Τζόρτζια Μελόνι, έπειτα από σχόλια που έκανε σχετικά με το θέμα στην τηλεοπτική του εκπομπή, προκαλώντας σάλο στους πολίτες και την καταδίκη της αντιπολίτευσης.

Ο σύντροφος της Τζόρτζια Μελόνι, Αντρέα Τζαμπρούνο, ο οποίος παρουσιάζει την εκπομπή “Diario del giorno” (Καθημερινό ημερολόγιο) στον σταθμό Rete 4, σχολίαζε τον ομαδικό βιασμό μιας γυναίκας στην πρωτεύουσα της Σικελίας, το Παλέρμο, που έγινε πρωτοσέλιδο.

«Αν πας να χορέψεις, έχεις κάθε δικαίωμα να μεθύσεις -δεν πρέπει να υπάρχει παρεξήγηση και κανενός είδους πρόβλημα- αλλά αν αποφύγεις να μεθύσεις και να χάσεις τις αισθήσεις σου, μπορεί επίσης να αποφύγεις κάποια προβλήματα και να βρεθείς αντιμέτωπη με κάποιον λύκο», είπε στην εκπομπή του το απόγευμα της Δευτέρας.

«Λέω στον Τζαμπρούνο ότι τα αγόρια πρέπει να εκπαιδεύονται για να δείχνουν σεβασμό, αντί τα κορίτσια να διδάσκονται να είναι προσεκτικά. Διδάξτε τους (στους άνδρες) την αξία της συναίνεσης, αντί στα κορίτσια να είναι προσεκτικά», δήλωσε η Σετσίλια Ντ’Ελία, γερουσιαστής του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος.

Ο Τζαμπρούνο, του οποίου η τηλεοπτική καριέρα έχει απογειωθεί από τότε που η Μελόνι έγινε επικεφαλής της δεξιάς κυβέρνησης τον περασμένο Οκτώβριο, απάντησε ότι τα σχόλιά του έχουν ληφθεί εκτός πλαισίου για να δημιουργήσουν μια «σουρεαλιστική» αντιπαράθεση.

«Δεν είπα ότι οι άνδρες είναι ελεύθεροι να βιάζουν γυναίκες που είναι μεθυσμένες», δήλωσε στην Corriere della Sera σε σημερινή συνέντευξή του και πρόσθεσε ότι «κάποιοι πολιτικοί διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις και θέλουν να με κρεμάσουν, αλλά για ποιο λόγο; Επειδή είπα στους νέους να μην παίρνουν ναρκωτικά;».

Η Μελόνι, η οποία έχει μια μικρή κόρη με τον Τζαμπρούνο, δεν έχει σχολιάσει την κατάσταση. Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που τα σχόλιά του Τζιαμπρούνο προκαλούν αντιδράσεις.

Τον Ιούλιο, είπε στον Γερμανό υπουργό Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ «να μείνετε στο σπίτι, μείνετε στον Μέλανα Δρυμό», όταν εκείνος αμφισβήτησε τη βιωσιμότητα του τουρισμού στη νότια Ευρώπη λόγω των έντονων κυμάτων καύσωνα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εκθαμβωτική η Κέιτ Μίντλετον πλάι στον γιό της, πρίγκιπα Τζορτζ, και τον βασιλιά Κάρολο στην Τελετή Μνήμης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, εμφανίστηκε με μια εντυπωσιακή μαύρη τουαλέτα με φαρδύ λευκό γιακά του οίκου Alessandra Rich, ενώ φόρεσε σκουλαρίκια που ανήκαν κάποτε στη βασίλισσα Ελισάβετ
Ο πρίγκιπας Τζόρτζ, η Κέιτ Μίντλετον και ο βασιλιάς Κάρολος
Παγιδεύουν νέους Ινδούς με ψεύτικες δουλειές στη Ρωσία και τους στέλνουν στο μέτωπο στην Ουκρανία
Νέοι Ινδοί από φτωχές οικογένειες δελεάζονται με «καλές δουλειές» στη Ρωσία και στην πορεία καταλήγουν με το ζόρι στον ρωσικό στρατό, στην πρώτη γραμμή στην Ουκρανία, παρά τις επίσημες διαψεύσεις της Μόσχας
Ρώσοι στρατεύσιμοι αναχωρούν για τα στρατόπεδά τους
Οι Τούρκοι οδηγούν ώρες για να ψωνίσουν στην Ελλάδα: «Εδώ το λάδι είναι στη μισή τιμή»
Η Αλεξανδρούπολη έχει γίνει το «σούπερ μάρκετ» για χιλιάδες Τούρκους, οι οποίοι περνούν τα σύνορα για να αγοράσουν κρασί, τυρί και είδη πρώτης ανάγκης σε τιμές που δεν υπάρχουν στην Τουρκία
Σούπερμαρκετ