Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Βασιλιάς Κάρολος: Γιούχαραν στο Εδιμβούργο την ώρα του «God save the King»

Βασιλιάς Κάρολος: Γιούχαραν στο Εδιμβούργο την ώρα του «God save the King»
Φωτογραφία Reuters

Η ανάγνωση της ανακήρυξης του βασιλιά Καρόλου Γ’ στη Σκωτία σήμερα Κυριακή (11.9.2022) διακόπηκε από το δυνατό γιουχάισμα ορισμένων θεατών από το μεγάλο πλήθος που συγκεντρώθηκε στο σημείο.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο κέντρο του Εδιμβούργου για να ακούσουν την ανάγνωση της ανακήρυξης του βασιλιά Καρόλου Γ’ από τον Lord Lyon King of Arms, τον υπεύθυνο για τις βασιλικές τελετές στα βόρεια της Βρετανίας. 

Την ώρα που διάβαζε τη βασιλική διακήρυξη, όλα φαίνονταν ότι θα διεξαχθούν χωρίς πρόβλημα, αφού οι θεατές παρέμεναν σιωπηλοί και τον άκουγαν. Την ώρα, όμως, που έφτασε στο σημείο να πει το καθιερωμένο «God save the King», ακούστηκε γιουχάισμα από έναν άνδρα, με αποτέλεσμα να αρχίσουν τις αποδοκιμασίες ακόμα περισσότεροι που ήταν συγκεντρωμένοι στο πλήθος.

Αρχικά, οι αποδοκιμασίες και η αναστάτωση «πνίγηκαν» από τον υπόλοιπο κόσμο και τους τρομπετίστες, που άρχισαν να ψέλνουν τον εθνικό ύμνο ενώ έγιναν και τρεις κανονιοβολισμοί προς τιμήν του νέου βασιλιά. 

Όμως, όταν ο Lord Lyon ζήτησε να επευφημήσουν τον βασιλιά 3 φορές με τα γνωστά λόγια “hip hip hooray”, πάλι ακούστηκαν μερικές αποδοκιμασίες.

Βέβαια, όπως αναφέρει η Mirror, δεν είναι σαφές εάν οι αποδοκιμασίες ήταν από άτομα ενάντια στη μοναρχία ή αν απλά οι περισσότεροι γιούχαραν τον άνδρα που άρχισε να αποδοκιμάζει μόνος του στην αρχή.

Άλλωστε, υπήρξε μια αναταραχή και λίγο πριν την ανάγνωση της βασιλικής διακήρυξης όταν μια γυναίκα εμφανίστηκε κρατώντας μια πινακίδα που έγραφε «γ@@@ τον ιμπεριαλισμό, καταργήστε τη μοναρχία».

Ένας αστυνομικός τράβηξε τη γυναίκα αυτή μακριά από το πλήθος, με τους περισσότερος που βρίσκονταν εκεί να τον επευφημούν ενώ ένας άνδρας ακούστηκε να φωνάζει: «Αφήστε την ελεύθερη! Είναι ελευθερία του λόγου!».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις