Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Βασιλική υποδοχή Τραμπ στο Λονδίνο – Η Βασίλισσα και η υπέρλαμπρη Μελάνια

Βασιλική υποδοχή Τραμπ στο Λονδίνο – Η Βασίλισσα και η υπέρλαμπρη Μελάνια

Μια υποδοχή βγαλμένη από τα παραμύθια αυτή που επεφύλαξε το Παλάτι στον Ντόναλντ Τραμπ μετά την άφιξή του στο Λονδίνο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ και η σύζυγός του Μελάνια έφτασαν στο Παλάτι του Μπάκινγχαμ όπου συναντήθηκαν με μέλη της Βασιλικής οικογένειας. Αρχικά τους υποδέχθηκαν ο Πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα και τους συνόδευσαν στο Παλάτι όπου τους περίμενε η Βασίλισσα Ελισάβετ.

Η Μελάνια φυσικά πρόλαβε να αλλάξει αμφίεση. Φτάνοντας στην Βρετανία φορούσε ένα ταγιέρ στα χρώματα της Βρετανίας. Βγαίνοντας από το ελικόπτερο στο Μπάκινγχαμ ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή με ένα λευκό φόρεμα και ένα υπέροχο καπέλο.

Στην συνέχεια και μετά το γεύμα που είχαν με την Βασίλισσα, ο Ντόναλντ Τραμπ και η Μελάνια ξεναγήθηκαν στο Παλάτι.

To Air Force One με τον Ντόναλντ και την Μελάνια Τραμπ προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Stansted του Λονδίνου λίγο πριν τις 11 και από εκεί, ελικόπτερα τον μεταφέρουν στο κέντρο του Λονδίνου. Τα μέτρα ασφαλείας είναι αυτά που βλέπουμε πάντα όπου πηγαίνει ο εκάστοτε Πρόεδρος των ΗΠΑ. Η Μελάνια Τραμπ υπέρλαμπρη όπως πάντα ντυμένη στα χρώματα της Βρετανίας συνοδεύει τον σύζυγό της και βεβαίως αυτό που όλοι ανυπομονούν να δουν είναι το σύνολο που θα φορέσει στο επίσημο δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν τους η Βασίλισσα Ελισάβετ.

Σήμερα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ θα ξεναγηθεί στον Καθεδρικό του Γουέστμινστερ και θα συναντήσει τον Πρίγκιπα Κάρολο και την Καμίλα για τσάι στο Clarence House.

Το βράδυ η Βασίλισσα θα παραθέσει επίσημο δείπνο στο Μπάκινγχαμ για τον Ντόναλντ και την Μελάνια Τραμπ. Δίπλα στην Βασίλισσα θα είναι ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέμπριτζ. Η Μέγκαν Μαρκλ δεν θα είναι στο δείπνο αφού είναι λεχώνα. Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή ο Τραμπ διέψευσε ότι αποκάλεσε την Μέγκαν Μαρκλ «κακιά» παρά το γεγονός ότι ακούγεται να το λέει.

Στο Μπάκινγχαμ, τόσο ο Τραμπ όσο και η Ελισάβετ θα εκφωνήσουν λόγο στους προσκεκλημένους ανάμεσα στους οποίους θα είναι και επιφανείς αμερικανοί που ζουν στην Βρετανία.

Ο Τραμπ θα μείνει στην κατοικία του αμερικανού πρέσβη στο κεντρικό Λονδίνο.

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν θα πραγματοποιήσουν τις τυπικές ιδιαίτερες συνομιλίες τους, αλλά θα συναντηθούν στην Ντάουνινγκ Στριτ μαζί με τις αντιπροσωπείες τους, στο πλαίσιο των διμερών επαφών, όπως επιβεβαίωσε σήμερα εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Η Τερέζα Μέι θα συνοδεύσει τον Αμερικανό πρόεδρο στην ξενάγησή του στο μουσείο των Αιθουσών Πολέμου του Τσόρτσιλ, τμήμα του Βασιλικού Πολεμικού Μουσείου. Στο υπόγειο αυτό «αρχηγείο» κάτω από το Ουέστμινστερ, ο Ουίνστον Τσόρτσιλ και οι συνεργάτες του οργάνωναν τους σχεδιασμούς τους κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Την Τρίτη το πρωί Τραμπ και Μέι θα πάρουν μαζί πρωινό με επιχειρηματίες στο St James’s Palace. Στην συνέχεια θα μεταβούν στην πρωθυπουργική κατοικία και εκεί θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις