Κόσμος

Βασίλισσα Ελισάβετ: Υπέγραψε το νομοσχέδιο για το Brexit που τίθεται σε ισχύ στις 31 Ιανουαρίου

Νόμο του κράτους από την Πέμπτη (23.1.2020) αποτελεί το νομοσχέδιο για το Brexit, μετά την επικύρωσή του από τη Βασίλισσα Ελισάβετ.

Οκτώ ημέρες πριν από την οριστική αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Βασίλισσα Ελισάβετ έδωσε την έγκρισή της στο νομοσχέδιο για το Brexit, ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση.

«Η Μεγαλειότητά της η βασίλισσα έδωσε τη βασιλική έγκριση» στο κείμενο που καθορίζει τους όρους του «διαζυγίου», μετά από έναν ταραχώδη «γάμο» 47 ετών με την ΕΕ, ανακοίνωσε ο υπουργός Στιβ Μπάρκλεϊ, που είναι αρμόδιος για το Brexit. Με τον τρόπο αυτό η χώρα «θα αποχωρήσει από την ΕΕ στις 31 Ιανουαρίου», πρόσθεσε, στην ανάρτησή του στο Twitter.

Η Συμφωνία Αποχώρησης θα πρέπει να επικυρωθεί επίσης από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κάτι που αναμένεται να γίνει στις 29 Ιανουαρίου. Το Ηνωμένο Βασίλειο θα γίνει έτσι η πρώτη χώρα που αποχωρεί από την ΕΕ, στις 23.00 (ώρα Λονδίνου και GMT) της 31ης Ιανουαρίου.

Το κείμενο είχε εγκριθεί την Τετάρτη από τη Βουλή των Κοινοτήτων, προς μεγάλη ικανοποίηση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον. «Μερικές φορές είχαμε την εντύπωση ότι δεν θα περνούσαμε ποτέ τη γραμμή του τερματισμού του Brexit, όμως το κάναμε. Μπορούμε τώρα να ξεχάσουμε τις πίκρες και τον διχασμό των τριών τελευταίων ετών και να επικεντρωθούμε στην υλοποίηση ενός φωτεινού μέλλοντος», ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βραζιλιάνα influencer πέθανε μετά από επέμβαση λιποαναρρόφησης στην Τουρκία – «Είχε καταναλώσει αλκοόλ» λέει ο σύζυγός της
Η Ana B υποβλήθηκε σε αυξητική στήθους, αφαίρεση λίπους και πλαστική στη μύτη στο νοσοκομείο Tusa, ωστόσο, αφού βγήκε από το χειρουργείο, οι παλμοί της καρδιάς της άρχισαν να επιβραδύνονται
Η 31χρονη influencer που πέθανε, «Ana B» 1
Αραγτσί: «Το Ιράν δεν μπορεί να διαπραγματευτεί με τις ΗΠΑ ενώ βομβαρδίζεται – Θα δεχτούμε μία λύση σαν εκείνη του 2015»
Ο Ιρανός ΥΠΕΞ σημείωσε ότι «το Ισραήλ αποφάσισε να επιτεθεί στο Ιράν, είναι σαφές ότι είναι αντίθετοι στη διπλωματία, δεν θέλουν να επιλυθεί το ζήτημα αυτό με ειρηνικό τρόπο»
Καπνός υψώνεται μετά από ισραηλινή επίθεση στην Τεχεράνη 8
Ιράν: «Μη ρεαλιστικές οι προτάσεις των Ευρωπαίων που κατατέθηκαν στη Γενεύη για μηδενικό εμπλουτισμό ουρανίου»
Ιρανός υψηλόβαθμος αξιωματούχος τόνισε ότι ο μηδενικός εμπλουτισμός ουρανίου δεν οδηγεί πουθενά, ενώ η χώρα του δεν θα διαπραγματευτεί για τις αμυντικές ικανότητες της
Καπνός από πυραυλικές επιθέσεις στην Τεχεράνη
Ο Χαμενεΐ όρισε τρεις πιθανούς διαδόχους σε περίπτωση δολοφονίας του αποκαλύπτουν οι New York Times – Για πρώτη φορά στα χρονικά του Ιράν
Ο Χαμενεΐ βρίσκεται σε καταφύγιο, έχει περιορίσει τις επαφές του και μιλάει πλέον με τους διοικητές του κυρίως μέσω ενός έμπιστου βοηθού
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ 10