Κόσμος

Βατικανό: Ο Πάπας τα Χριστούγεννα θα ευλογήσει τους πιστούς μέσω τηλεοράσεως

Κατά την τελευταία γενική ακρόαση της Τετάρτης πριν από τα Χριστούγεννα, ο Πάπας Φραγκίσκος, απευθυνόμενος στους πιστούς, θέλησε να αναφερθεί στο πραγματικό και βαθύτερο νόημα των Χριστουγέννων.

«Ο καταναλωτισμός, αδελφοί και αδελφές, κατάφερε να κατασχέσει τα Χριστούγεννα. Μην αφήνετε να σας καθοδηγεί ο καταναλωτισμός», τόνισε ο ποντίφικας. «Τα Χριστούγεννα έφτασαν, πρέπει να κοιτάξουμε τι συμβαίνει γύρω μας: ο αδελφός που υποφέρει είναι δική μας υπόθεση. Όπου και αν βρίσκεται, είναι ο Ιησούς στην φάτνη», πρόσθεσε ο Φραγκίσκος.

Στα πλαίσια των μέτρων που υιοθετήθηκαν λόγω της υγειονομικής κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, ο Πάπας αποφάσισε, κατά την διάρκεια των εορτών και ανήμερα τα Χριστούγεννα, να μην ευλογήσει τους πιστούς από το κεντρικό παράθυρο της βασιλικής εκκλησίας του Αγίου Πέτρου, αλλά από εσωτερική αίθουσα του Αποστολικού Μεγάρου, πάντα σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση.

Παράλληλα, η αυριανή μεσονύκτια λειτουργία της Γέννησης, θα αρχίσει δυο ώρες νωρίτερα απ΄ό,τι συνήθως (στις επτά και μισή το βράδυ αντί για τις εννέα και μισή) και θα μπορέσει να την παρακολουθήσει στον Άγιο Πέτρο πολύ περιορισμένος αριθμός πιστών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν θέσεις τζιχαντιστών στη Νιγηρία τα Χριστούγεννα: «Θα υπάρξουν κι άλλοι νεκροί αν συνεχιστεί η σφαγή χριστιανών» λέει ο Τραμπ
«Είχα προειδοποιήσει ήδη αυτούς τους τρομοκράτες ότι αν δεν σταματούσαν τη σφαγή χριστιανών, θα πλήρωναν ακριβά» λέει ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ
16
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS