Κόσμος

Βέλγιο: Αγνοούνται οκτώ μετανάστες που προσπάθησαν να διασχίσουν τη Βόρεια Θάλασσα

Θρίλερ στη Βόρεια Θάλασσα καθώς η αστυνομία του Βελγίου και διασώστες αναζητούν οκτώ μετανάστες που προσπάθησαν να την διασχίσουν με βάρκα.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι μετανάστες έφυγαν από την πόλη Λα Παν κοντά στα σύνορα με τη Γαλλία για να φτάσουν στη Βρετανία από τη Βόρεια Θάλασσα, ενώ άλλοι έξι μετανάστες, ένας Αφγανός και πέντε Ιρανοί, που ήταν μαζί τους συνελήφθησαν από την αστυνομία.

Σύμφωνα με τους μετανάστες που έχουν συλληφθεί, οι οκτώ που αναζητούνται έχουν καταφέρει να φτάσουν στην ακτή, αλλά δεν είναι γνωστό που βρίσκονται. «Δύο ανήλικα παιδιά» ενδέχεται να είναι μεταξύ των οκτώ αγνοούμενων.

Η αστυνομία ξεκίνησε αμέσως έρευνες αφού ειδοποιήθηκε λίγο πριν τις 05:30 τοπική ώρα (06:30 ώρα Ελλάδας) από έναν μετανάστη ο οποίος εντοπίστηκε στην ακτή να υποφέρει από υποθερμία.

Ο άνθρωπος αυτός δήλωσε ότι αναχώρησε για τη Βόρεια Θάλασσα μαζί με 13 άλλους μετανάστες με μία βάρκα από την Λα Παν στη Δυτική Φλάνδρα.

Η τοπική αστυνομία διευκρίνισε ότι «η πυροσβεστική και το λιμενικό ξεκίνησαν αμέσως έρευνες ενώ η γαλλική αστυνομία έχει επίσης ενημερωθεί».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα