Κόσμος

Βέλγιο: Αγνοούνται οκτώ μετανάστες που προσπάθησαν να διασχίσουν τη Βόρεια Θάλασσα

Θρίλερ στη Βόρεια Θάλασσα καθώς η αστυνομία του Βελγίου και διασώστες αναζητούν οκτώ μετανάστες που προσπάθησαν να την διασχίσουν με βάρκα.

Οι μετανάστες έφυγαν από την πόλη Λα Παν κοντά στα σύνορα με τη Γαλλία για να φτάσουν στη Βρετανία από τη Βόρεια Θάλασσα, ενώ άλλοι έξι μετανάστες, ένας Αφγανός και πέντε Ιρανοί, που ήταν μαζί τους συνελήφθησαν από την αστυνομία.

Σύμφωνα με τους μετανάστες που έχουν συλληφθεί, οι οκτώ που αναζητούνται έχουν καταφέρει να φτάσουν στην ακτή, αλλά δεν είναι γνωστό που βρίσκονται. «Δύο ανήλικα παιδιά» ενδέχεται να είναι μεταξύ των οκτώ αγνοούμενων.

Η αστυνομία ξεκίνησε αμέσως έρευνες αφού ειδοποιήθηκε λίγο πριν τις 05:30 τοπική ώρα (06:30 ώρα Ελλάδας) από έναν μετανάστη ο οποίος εντοπίστηκε στην ακτή να υποφέρει από υποθερμία.

Ο άνθρωπος αυτός δήλωσε ότι αναχώρησε για τη Βόρεια Θάλασσα μαζί με 13 άλλους μετανάστες με μία βάρκα από την Λα Παν στη Δυτική Φλάνδρα.

Η τοπική αστυνομία διευκρίνισε ότι «η πυροσβεστική και το λιμενικό ξεκίνησαν αμέσως έρευνες ενώ η γαλλική αστυνομία έχει επίσης ενημερωθεί».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Forbes: Ο Πιέτρο Παρολίν ξεπέρασε τους αντιπάλους του στις στοιχηματικές – Ραγδαία πτώση στις αποδόσεις μετά τον λευκό καπνό
Ο Παρολίν κατείχε σημαντικό προβάδισμα στις στοιχηματικές πλατφόρμες Polymarket και Kalshi, οι οποίες είναι νόμιμα αδειοδοτημένες στις ΗΠΑ, με πιθανότητες γύρω στο 70% και στις δύο πλατφόρμες για να εκλεγεί Πάπας
Ο Καρδινάλιος Πιέτρο Παρολίν