Κόσμος

Βέλγιο: Υποχρεωτική η μάσκα σχεδόν παντού

Το Βέλγιο θα υιοθετήσει σήμερα τη διεύρυνση του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης προστατευτικής μάσκας, την οποία ήδη από αύριο Σάββατο θα πρέπει να φορούν οι καταναλωτές στα καταστήματα, τους κινηματογράφους και τους πολιτιστικούς χώρους ή ακόμη τα μουσεία και τις βιβλιοθήκες, για την καλύτερη προστασία του πληθυσμού κατά του νέου κορονοϊού.

“Αυτός ο κατάλογος μπορεί να εξελιχθεί με το χρόνο, ανάλογα με την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα μας. Η χρήση μάσκας εξακολουθεί πάντα να συνιστάται σθεναρά και στις άλλες περιστάσεις”, αναφέρει η κυβέρνηση της πρωθυπουργού Σοφί Βιλμές σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το βράδυ.

Η χρήση μάσκας για την προστασία από τον SARS-CoV-2 ήταν ήδη υποχρεωτική στα μέσα μαζικής μεταφοράς ή “κατά την άσκηση επαγγελμάτων με στενές επαφές”, όπως τα κομμωτήρια.

Οι Βέλγοι που δεν θα σεβαστούν τον κανονισμό θα αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο επιβολής ”μιας ποινικής κύρωσης”. Αυτό δεν αφορά τα παιδιά κάτω των 12 ετών.

“Επιπλέον η υπουργική απόφαση θα προβλέπει συγκεκριμένα την πιθανότητα κλεισίματος εγκαταστάσεων που παραβιάζουν τους ισχύοντες κανονισμούς επανειλημμένως”, προσθέτει η κυβέρνηση στην ανακοίνωσή της.

Στο Βέλγιο 10.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την Covid-19.

Η απόφαση αυτή, που έπεται σύστασης που εξέδωσε χθες το βράδυ ομάδα ειδικών, αναμένεται να υιοθετηθεί σήμερα από το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η στιγμή που το Ισραήλ χτυπά τις πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ισφαχάν - «Σκοτώσαμε τον διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης που χρηματοδότησε τη Χαμάς»
Ο Σαΐντ Ιζάντι, επικεφαλής της Παλαιστινιακής Διεύθυνσης της Δύναμης Κουντς του Σώματος των Φρουρών «χρηματοδότησε και εξόπλισε τη Χαμάς πριν από τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου» υποστηρίζει το Ισραήλ
Μια δορυφορική εικόνα δείχνει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ισφαχάν
16
Ο Τραμπ «αδειάζει» την Γκάμπαρντ: «Κάνεις λάθος πως δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι το Ιράν κατασκευάζει πυρηνικό όπλο»
Ο Τραμπ αμφισβητεί τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών και τη διευθύντριά τους, ενώ η Γκάμπαρντ αναδίπλωσε με νέα δήλωση για τις πυρηνικές δυνατότητες του Ιράν
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ
7