Κόσμος

Βενεζουέλα: Δημοψήφισμα για το νέο Σύνταγμα

Το νέο Σύνταγμα της Βενεζουέλας που θα καταρτιστεί από τη Συντακτική Συνέλευση θα υποβληθεί σε δημοψήφισμα για να εγκριθεί από τον λαό.

«Η Εθνική Συντακτική Συνέλευση θα εγκρίνει το κείμενο του Συντάγματος στο σύνολό του και θα ορίσει την ημερομηνία για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος», αναφέρει το άρθρο που υιοθετήθηκε ομόφωνα από τα 545 μέλη της Συνέλευσης.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, που έχει δεχθεί σφοδρές επικρίσεις επειδή αποφάσισε να προχωρήσει στην εκλογή των μελών της Συνέλευσης διαλύοντας το κοινοβούλιο χωρίς να κάνει πρώτα δημοψήφισμα, έχει δεσμευθεί να ζητήσει τη γνώμη των κατοίκων της χώρας για το νέο Σύνταγμα.

Η Συντακτική Συνέλευση προβλέπεται να συνεχίσει το έργο της για τα επόμενα δύο χρόνια. Αποστολή της είναι η αναθεώρηση του Συντάγματος του 1999 που καταρτίστηκε υπό την προεδρία του Ούγκο Τσάβες.

Η αντιπολίτευση από την πλευρά της κατηγορεί τον Μαδούρο ότι επιζητεί να ενισχύσει τις εξουσίες του και να παρατείνει τη θητεία του, η οποία κανονικά λήγει τον Ιανουάριο του 2019.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Επίθεση στο πανεπιστήμιο Μπράουν: Αναζητείται και δεύτερος ύποπτος για την επίθεση με 2 νεκρούς
Η ταυτότητα του φερόμενου ως δράστη της επίθεσης στην πανεπιστημιούπολη παραμένει άγνωστη παρότι έχει προσφερθεί αμοιβή 50.000 δολαρίων για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψή του
Φωτογραφίες των δύο θυμάτων, Mukhammad Aziz Umurzokov και Ella Cook, ανάμεσα σε λουλούδια και κεριά στο Πανεπιστήμιο Brown στο Ρόουντ Άιλαντ των ΗΠΑ