Κόσμος

Βενεζουέλα: Γιατί “κουτσουρεύουν” το ωράριο μαθητών και εργαζομένων;

Μειωμένο ωράριο για τους εργαζόμενους και τους μαθητές, για να περιοριστεί η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος αποφασίστηκε στην Βενεζουέλα.

Η κυβέρνηση στην Βενεζουέλα αποφάσισε να μειώσει το ωράριο όλων των εργαζομένων αλλά και των μαθητών για τρεις ημέρες αυτήν την εβδομάδα, προκειμένου να περιοριστεί η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς συνεχίζονται οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

Η απόφαση στην Βενεζουέλα

Από σήμερα μέχρι και την Τετάρτη οι Βενεζουελάνοι θα εργάζονται μόνο μέχρι τις 14.00, ανακοίνωσε μέσω του Twitter ο υπουργός Πληροφοριών Χόρχε Ροντρίγκες. Η εργάσιμη ημέρα για τους περισσότερους ξεκινά στις 8.00 το πρωί.

Τα σχολεία θα λειτουργούν από τις 7.00 μέχρι το μεσημέρι

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι το μέτρο αυτό εφαρμόζεται λόγω “της τρομοκρατικής επίθεσης”.

Η κυβέρνηση αποδίδει τις διακοπές σε σαμποτάζ εκ μέρους της αντιπολίτευσης και των ΗΠΑ, ενώ η αντιπολίτευση με τη σειρά της επισημαίνει την κακή συντήρηση του δικτύου ηλεκτροδότησης.

Ένα γενικευμένο μπλακ-άουτ άφησε στο σκοτάδι σχεδόν όλη τη χώρα για μία εβδομάδα τον Μάρτιο. Από τότε συνεχίζονται περιστασιακά οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πούτιν πρότεινε απευθείας διαπραγματεύσεις Ρωσίας – Ουκρανίας την Πέμπτη στην Κωνσταντινούπολη
Με τον τρόπο αυτό ο Πούτιν ουσιαστικά απέρριψε το τελεσίγραφο της Δύσης για πλήρη και άνευ όρων 30ήμερη κατάπαυση του πυρός - «Ένα πρώτο βήμα, αλλά όχι αρκετό» λέει ο Μακρόν
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν 17