Κόσμος

Βιάζεται η Ισπανία – Ανοίγει νωρίτερα τα σύνορά της στις χώρες της ΕΕ

Δέκα ημέρες νωρίτερα απ΄ ό,τι είχε ανακοινωθεί, δηλαδή στις 21 Ιουνίου η Ισπανία θα ανοίξει τα σύνορά της στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ανήκουν στον χώρο Σένγκεν.

Εξαίρεση αποτελεί η Πορτογαλία με την οποία τα σύνορα θα ανοίξουν την 1η Ιουλίου, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ.

Ένας προορισμός από εκείνους με τους περισσότερους επισκέπτες στον κόσμο, η Ισπανία είναι ακόμη κλειστή στους τουρίστες και όσοι επιτρέπεται να έρθουν από το εξωτερικό πρέπει να υποβληθούν σε καραντίνα 14 ημερών.

Η ισπανική κυβέρνηση είχε πει προηγουμένως ότι θα επέτρεπε στους ξένους τουρίστες να εισέλθουν στην Ισπανία από την 1η Ιουλίου χωρίς να απαιτεί από αυτούς να τίθενται σε αυτο-απομόνωση, εκτός από τις Βαλεαρίδες νήσους που θα μπορούσαν να αρχίσουν να δέχονται τουρίστες από τη Δευτέρα στο πλαίσιο ενός δοκιμαστικού προγράμματος.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS