Κόσμος

Βιάζεται η Κομισιόν για το Brexit – Θέλει γρήγορα μια συμφωνία με το Λονδίνο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αποφασισμένη να καταλήξει γρήγορα σε μια συμφωνία με τη Βρετανία για τη μελλοντική οικονομική και εμπορική σχέση τους δηλώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπογραμμίζοντας παράλληλα πως η συμφωνία αυτή θα πρέπει να εξασφαλίζει τον δίκαιο ανταγωνισμό.

«Είμαστε πλήρως επικεντρωμένοι στο να βγάλουμε όσο το δυνατόν περισσότερα από τον διαπραγματευτικό γύρο αυτής της εβδομάδας … συμμεριζόμαστε την επιθυμία του πρωθυπουργού Τζόνσον να επιτευχθεί γρήγορα μια συμφωνία. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να καταλήξουμε σε μια συμφωνία», δήλωσε στη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Ο εκπρόσωπος δήλωσε πως ένα Brexit χωρίς συμφωνία «θα δημιουργούσε αναπόφευκτα φραγμούς στο εμπόριο και στις διασυνοριακές ανταλλαγές, οι οποίοι δεν υφίστανται σήμερα» και επισήμανε ότι η ΕΕ θέλει μια συμφωνία για τη μελλοντική σχέση, η οποία να διασφαλίζει τον δίκαιο ανταγωνισμό.

Η ΕΕ θέλει να ξέρει ποιους κανόνες περί κρατικών αρωγών θα εφαρμόζει στο μέλλον η Βρετανία ώστε να εξασφαλίσει ότι η βρετανική κυβέρνηση δεν θα βοηθήσει τις εταιρείες της χώρας να υπονομεύσουν εταιρείες της ΕΕ μέσω άδικης οικονομικής βοήθειας.

«Επισημαίνω τέλος ότι ενώ είμαστε αποφασισμένοι να καταλήξουμε σε μια συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο, η ΕΕ θα είναι έτοιμη –στην περίπτωση ενός σεναρίου χωρίς συμφωνία– να διεξάγει εμπόριο από την πρώτη Ιανουαρίου 2021 με το Ηνωμένο Βασίλειο με τους όρους του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μονακό: Η ερωμένη του Ουκρανού ολιγάρχη είναι η γυναίκα που έχασε τα πόδια της στη βομβιστική επίθεση – Νέες αποκαλύψεις
Τραυματίστηκε και ο 13χρονος γιος τους - Η 46χρονη Άννα Νασομπίνα νοσηλεύεται στη ΜΕΘ και δίνει μάχη για τη ζωή της, σε κρίσιμη κατάσταση και ο Βαντίμ Γερμολάεφ - Στο μικροσκόπιο η ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας
Η 46χρονη Άννα Νασομπίνα 6
Σαΐντα Μιρζιγέγεβα, η «Ιβάνκα Τραμπ του Ουζμπεκιστάν»: Το φαβορί για την προεδρία που υποδέχθηκε ο Μακρόν στο Ελιζέ
Η 41χρονη Μιρζιγέγεβα, μητέρα τριών παιδιών και επικεφαλής της Προεδρικής Διοίκησης του Ουζμπεκιστάν, θεωρείται από τις ισχυρότερες πολιτικές προσωπικότητες της χώρας με πάνω από 2,5 εκατ. followers στο Instagram
Ο Εμανουέλ Μακρόν και η Σαΐντα Μιρζιγέγεβα