Κόσμος

Βίντεο σοκ από Συρία – Άρμα μάχης πατάει την σορό αντάρτη – ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΕΣ

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μετέδωσε βίντεο που δείχνει άρμα μάχης να περνάει πάνω από τη σορό ενός αντάρτη. ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. Ακατάλληλο για ανηλίκους.

Βίντεο που ανέβασε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Ίντερνετ δείχνει ένα άρμα μάχης να περνάει πάνω από το πτώμα ενός αντάρτη, τον οποίο είχαν ήδη πατήσει τα προηγούμενα άρματα μάχης. Το βίντεο αυτό γυρίστηκε σύμφωνα με την οργάνωση στην επαρχία Ιντλέμπ στις 14 Μαρτίου.

Οι εικόνες που παρουσιάζονται, οι οποίες γυρίστηκαν από τον πυργίσκο ενός άρματος μάχης από, όπως φαίνεται, έναν Σύρο στρατιώτη, δείχνουν το άρμα μάχης να κινείται στο μέσον μιας σειράς από τανκς που προχωρούν σε έναν δρόμο με σπίτια και να περνάει πάνω από την αιματοβαμμένη σωρό ενός άνδρα, ο οποίος έχει ήδη πατηθεί από τα προηγούμενα οχήματα.

Το περιστατικό αυτό σημειώνεται μπροστά στα μάτια περίπου 10 στρατιωτών ενός φορτηγού που βρίσκεται σταθμευμένο κατά μήκος του δρόμου και άλλων στρατιωτών που περπατούν στη ζώνη αυτή μαζί με έναν άνδρα με πολιτικά. Το βίντεο δείχνει επίσης σε γκρο πλαν το πρόσωπο ενός στρατιώτη που βρίσκεται πάνω στο άρμα μάχης, ίσως αυτού που κάνει τη βιντεοσκόπηση, να έχει πάρει μια σοβαρή έκφραση.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, το βίντεο, το οποίο διέρρευσε από το στράτευμα, γυρίστηκε το Μάρτιο σε οδόφραγμα στο χωριό αλ Μπάρα της Ιντλέμπ, στη βορειοδυτική Συρία, και το θύμα είναι ένας μαχητής που ήταν αντίθετος στο καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Κι άλλος ένας αντάρτης, ο οποίος δεν φαίνεται στο βίντεο, συνεθλίβη κατά το ίδιο περιστατικό, πρόσθεσε ο Αμπντέλ Ραχμάν.

Προς το παρόν δεν έχει καταστεί δυνατή η επαλήθευση των εικόνων αυτών.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε μαζί με το βίντεο, το Παρατηρητήριο “καταδικάζει με τους πλέον απερίφραστους όρους τον μισητό τρόπο με τον οποίο μεταχειρίζονται τις σορούς των μαρτύρων” και ζητεί να διωχθούν αυτοί που διαπράττουν “τέτοιες πράξεις τρέλας”.

“Οι πράξεις αυτές πρέπει να προκαλούν όνειδος στην ανθρωπότητα”, καταλήγει η οργάνωση.

ΠΡΟΣΟΧΗ. ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΕΣ ΚΑΙ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέα σφαγή στη Συρία- Σκότωσαν εργάτες που επέστρεφαν απο τη δουλειά τους!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πολίτες και τουρίστες στην Ρώμη θα μπορούν να κολυμπούν ελεύθερα στον Τίβερη μέσα στην επόμενη 5ετία
Οι πρώτοι περιορισμοί στην κολύμβηση στον Τίβερη επιβλήθηκαν τη δεκαετία του 1960, το οποίο οφειλόταν στη ρύπανση των υδάτων - «Υπάρχουν ήδη ημέρες στις οποίες τα νερά του Τίβερη» λέει ο δήμαρχος
Κολυμβητής βουτάει στα νερά του ποταμού Τίβερη
Η κραυγή δημοσιογράφου στη Γάζα που είδε την οικογένειά του να πεθαίνει μπροστά του - «Ο κόσμος μάς αντιμετωπίζει με αδιαφορία»
Ο Al-Dahdouh έχασε τη σύζυγό του, τα τρία του παιδιά και το εγγόνι του σε αεροπορικές επιδρομές - Καταγγέλει γενοκτονία και ασκεί κριτική στην κάλυψη των διεθνών ΜΜΕ για τον πόλεμο στη Γάζα
Ο δημοσιογράφος Wael Al-Dahdouh