Κόσμος

Βλαντιμίρ Πούτιν: Δεν θα πάει τελικά στη G20 στην Ινδονησία γιατί «φοβάται» τις εντάσεις

Τελικά δεν θα πάει στη Σύνοδο Κορυφής των G20 την επόμενη εβδομάδα ο Βλαντιμίρ Πούτιν, αφού «φοβάται» πιθανές αντιπαραθέσεις με τους ηγέτες των υπόλοιπων κρατών λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένου του Τζο Μπάιντεν.

Αυτό δηλώνουν πηγές που γνωρίζουν τι σχεδιάζει το Κρεμλίνο, εξηγώντας ότι οι αξιωματούχοι του Βλαντιμίρ Πούτιν προσπαθούν να προστατεύσουν τον πρόεδρο της Ρωσίας από εντάσεις με άλλους ηγέτες των G20, για αυτό και τελικά δεν θα παραστεί στη Σύνοδο στις 15 και 16 Νοεμβρίου στο Μπαλί.

Πέρασαν αρκετοί μήνες μέχρι να αποφασίσει ο Ρώσος πρόεδρος αν θα πάει στο Μπαλί ή όχι. Μια εβδομάδα πριν τη Σύνοδο, λοιπόν, ο Πούτιν φαίνεται ότι τελικά θέλει να αποφύγει πιθανές αντιπαραθέσεις, ειδικά με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος τον έχει αποκαλέσει «εγκληματία πολέμου».

Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι η Ρωσία δεν θα παραστεί καθόλου στη Σύνοδο Κορυφής της G20. Σύμφωνα με το Bloomberg, ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Σεργκέι Λαβρόφ, είναι αυτός που θα εκπροσωπήσει τη χώρα του στη θέση του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Άλλωστε, η Ρωσία παραμένει ως μέλος της G20 παρά τις εκκλήσεις του Αμερικανού προέδρου για αποβολή σε αντίποινα για την εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου και τον πόλεμο που συνεχίζεται εκεί μέχρι σήμερα, ο οποίος έχει πυροδοτήσει φόβους μέχρι και για πυρηνική κλιμάκωση.

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος της Ινδονησίας, Τζόκο Ουιντόντο, της χώρας που ασκεί την εκ περιτροπής προεδρία της G20, αρνήθηκε να μην προσκαλέσει τον Πούτιν, προσπαθώντας να διατηρήσει ουδέτερη στάση στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Μάλιστα, κάλεσε και τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη Σύνοδο Κορυφής, ως επίσημο προσκεκλημένο, επειδή η Ουκρανία δεν ανήκει στις G20.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Χαμάς δημοσίευσε νέο βίντεο με Ισραηλινό όμηρο: Γεμάτος αίματα εκλιπαρεί να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι κρατούμενοι
Στο βίντεο των 4 λεπτών, απεικονίζεται ο 36χρονος όμηρος Μαξίμ Χερκίν να είναι ξαπλωμένος και να αναφέρει πως τραυματίστηκε μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό
Όμηρος 1
Βατικανό: Ο σκληρός αγώνας για την επιβίωση της Ρώμης και η LGBTQ+ κοινότητα που θα επηρεάσει στην εκλογή του νέου Πάπα
Αμφισβητούν την διακυβέρνηση του Πάπα Φραγκίσκου οι καρδινάλιοι - Στόχος των μελών του Κονκλαβίου να γίνει ξανά η Ρώμη το επίκεντρο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας
Καρδινάλιοι