Κόσμος

Βλαντίμιρ Πούτιν: «Να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για μια ειρήνη διαρκείας»

Οι δηλώσεις έγιναν δύο ημέρες μετά τις πρώτες ειρηνευτικές συνομιλίες με το Κίεβο από το 2022, οι οποίες δεν κατάφεραν να οδηγήσουν σε εκεχειρία

Για ειρήνη διαρκείας κάνει λόγο ο Βλαντίμιρ Πούτιν δύο μέρες μετά τις πρώτες ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία από το 2022.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν επέμεινε σήμερα ότι θέλει να «εξαλείψει» τις «αιτίες» της σύγκρουσης με την Ουκρανία και να «εγγυηθεί την ασφάλεια» της Ρωσίας, δύο ημέρες μετά τις πρώτες ειρηνευτικές συνομιλίες με το Κίεβο από το 2022, οι οποίες δεν κατάφεραν να οδηγήσουν σε εκεχειρία.

Ο στόχος της Μόσχας «είναι να εξαλείψει τις αιτίες που προκάλεσαν αυτή την κρίση, να δημιουργήσει τις συνθήκες για μια ειρήνη διαρκείας και να εγγυηθεί την ασφάλεια του ρωσικού κράτους», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, τον οποίο επικαλούνται τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, ανέφερε το Σάββατο (17.05.2025) ότι προετοιμασίες είναι σε εξέλιξη για τη συνομιλία μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του Αμερικανού ομολόγου του Ντόναλντ Τραμπ.

«Mια συνομιλία προετοιμάζεται», ανέφερε ο Πεσκόφ στα ειδησεογραφικά πρακτορεία μετά την ανάρτηση του Τραμπ στo Truth Social, τη δική του πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, ότι τη Δευτέρα θα συνομιλήσει με τον Πούτιν και στη συνέχεια με τον Ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι και αρκετά μέλη των κρατών μελών του ΝΑΤΟ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πάνω από 50 φορές πυροβόλησε ο ομογενής Αρτέμιος Μίντζας σε πάρκο στην Αυστραλία - Αντιμέτωπος με 25 αδικήματα
Από την έρευνα που έχει γίνει φαίνεται πως το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς δεν σχετίζεται με το οργανωμένο έγκλημα ή τρομοκρατικές ομάδες - Βίντεο και φωτογραφίες από το σημείο
Ο Αρτέμιος Μίντζας
4
Δύο χρόνια μετά το αιματοκύλισμα της Χαμάς στο μουσικό φεστιβάλ Supernova οι συνομιλίες με το Ισραήλ γεννούν ελπίδες για το τέλος του πολέμου
Δεκάδες εκδηλώσεις σήμερα στο Ισραήλ για τα θύματα που εκτελέστηκαν από τα μέλη της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου 2023 - «Θα εξασφαλίσουμε σίγουρα συμφωνία», προβλέπει ο Τραμπ
Γάζα