Κόσμος

Βολιβία: Ο Κάρλος Μέσα καλεί τον Μοράλες να παραιτηθεί

Συνεχίζεται η ένταση στη Βολιβία με αφορμή τις εκλογές που έγιναν στη χώρα. Ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης Κάρλος Μέσα ζητά από τον Εβο Μοράλες να παραιτηθεί και να μην συμμετάσχει στις επόμενες εκλογές.

Ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης στη Βολιβία Κάρλος Μέσα υποστήριξε σήμερα πως ο πρόεδρος Έβο Μοράλες δεν πρέπει να είναι υποψήφιος σε νέες εκλογές, αφού ο Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ) διαπίστωσε σοβαρές παρατυπίες στις εκλογές της 20ης Οκτωβρίου.

Ο Μοράλες είχε δηλώσει νωρίτερα σήμερα πως συμφωνεί να διεξαχθούν νέες εκλογές αφού ο ΟΑΚ έδωσε στη δημοσιότητα την προκαταρκτική έκθεσή του, στην οποία αναφέρει πως δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τη νίκη του Μοράλες στις εκλογές του Οκτωβρίου. Ο Μέσα κάλεσε τον Μοράλες να παραιτηθεί.

«Πιστεύουμε πως ο πρόεδρος Μοράλες οφείλει να πάρει αυτή την απόφαση, αν του απομένει ένα γραμμάριο πατριωτισμού θα πρέπει να αποσυρθεί», δήλωσε ο Κάρλος Μέσα, ο οποίος είχε ηττηθεί στις εκλογές του Οκτωβρίου, την ακύρωση των οποίων ζήτησε ο ΟΑΚ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φρανσουά Μπαϊρού: Ο Γάλλος πρωθυπουργός καταθέτει την Τετάρτη για το σκάνδαλο κακοποιήσεων στο καθολικό σχολείο Bétharram που τον «στοιχειώνει»
Οι αρχές θέλουν να διαπιστώσουν πόσα γνώριζε ο Μπαϊρού για τις φρικτές καταγγελίες στο σχολείο Notre-Dame de Bétharram και γιατί δεν έκανε τίποτα - Θύμα κακοποίησης και η κόρη του
Ο Φρανσουά Μπαϊρού