Κόσμος

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: «Οι Ρώσοι κατέστρεψαν υποδομές ζωτικής σημασίας στη Χερσώνα»

Η Χερσώνα μπορεί να πέρασε και πάλι στα χέρια της Ουκρανίας, ωστόσο, ουκ ολίγα είναι τα προβλήματα στην πόλη σύμφωνα με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν υποδομές ζωτικής σημασίας στη Χερσώνα πριν αποχωρήσουν από την νότια ουκρανική πόλη, δήλωσε σήμερα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τονίζοντας ότι οι τοπικές αρχές άρχισαν να αποκαταστήσουν τη σταθερότητα στην πόλη.

Γεμάτη χαρά κάτοικοι καλωσόρισαν τις ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις που εισήλθαν χθες Παρασκευή στο κέντρο της Χερσώνας, αφού η Ρωσία αποχώρησε από την μοναδική περιφερειακή πρωτεύουσα της Ουκρανίας που είχε καταλάβει από την έναρξη του πολέμου.

«Πριν τραπούν σε φυγή από τη Χερσώνα, οι κατακτητές κατέστρεψαν όλες τις ζωτικής σημασίας υποδομές: επικοινωνίες, ύδρευση, θέρμανση, ηλεκτρισμό», είπε ο Ζελένσκι σε μια βιντεοσκοπημένη ομιλία.

«(Οι Ρώσοι) παντού έχουν τον ίδιο στόχο: να ταπεινώνουν ανθρώπους όσο το δυνατόν περισσότερο. Αλλά θα αποκαταστήσουμε τα πάντα, πιστέψτε με», συνέχισε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Ο Ζελένσκι ανέφερε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν πάρει τον έλεγχο περισσότερων από 60 οικισμών στην επαρχία της Χερσώνας.

«Η αστυνομία έχει ξεκινήσει να λαμβάνει μέτρα σταθεροποίησης. Μέτρα σταθεροποίησης βρίσκονται επίσης σε εξέλιξη στη Χερσώνα», συμπλήρωσε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Έξι νεκροί και 16 τραυματίες από έκρηξη αερίου σε πολυκατοικία στο Σαράτοφ της Ρωσίας - 4 αγνοούμενοι
Το τελευταίο θύμα ήταν ένας άνδρας που ανασύρθηκε ζωντανός από τους διασώστες αφού παρέμεινε εγκλωβισμένος στα συντρίμμια επί έξι ώρες, όμως υπέκυψε λίγο αργότερα στα τραύματά του
Έκρηξη από διαρροή αερίου στη Ρωσία
Η τελευταία επιθυμία του Ozzy Osbourne - «Θέλω να περάσω χρόνο με τα εγγόνια μου, όχι να πεθάνω σε δωμάτιο ξενοδοχείου»
«Δεν παίρνω ναρκωτικά. ούτε κάνω πια τον τρόπο ζωής ενός ροκ σταρ. Είμαι κάπως σαν σπιτόγατος. Δεν βγαίνω ποτέ έξω. Δεν συναναστρέφομαι ποτέ σε μπαρ - δεν πίνω»
Ο Ozzy Osbourne με δυο από τα εγγόνια του