Κόσμος

Βόρεια Κορέα: Απαγορεύεται το γέλιο και το αλκοόλ λόγω πένθους για τον Κιμ Γιονγκ Ιλ

Απαγορεύεται το γέλιο και το αλκοόλ για 11 ημέρες στη Βόρεια Κορέα καθώς οι κάτοικοι της χώρας πρέπει να μνημονεύσουν τον θάνατο του πρώην ηγέτη τους, του Κιμ Γιονγκ Ιλ, ο οποίος πέθανε πριν από 10 χρόνια σε ηλικία 69 ετών.

Η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας ανακοίνωσε πως για 11 ημέρες οι πολίτες δεν θα μπορούν να δείξουν κάποιο συναίσθημα χαράς, όπως το γέλιο αλλά ούτε και να διασκεδάσουν με αλκοόλ γιατί η χώρα πρέπει να τιμήσει τον θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ.

«Κατά την περίοδο πένθους, δεν πρέπει να πιούμε αλκοόλ, να γελάσουμε ή να ασχολούμαστε με δραστηριότητες αναψυχής», δήλωσε στο Radio Free Asia (RFA) ένας κάτοικος της Βόρειας Κορέας από τη βορειοανατολική πόλη Sinuiju.

Μάλιστα, σήμερα Παρασκευή (17.12.2021) ημέρα θανάτου του Κιμ Γιονγκ Ιλ, οι Βορειοκορεάτες δεν μπορούν να πάνε ούτε για ψώνια στο σούπερ μάρκετ.

Ο κάτοικος, όπως μεταδίδει η DailyMail, πρόσθεσε στον ραδιοφωνικό σταθμό, ότι «στο παρελθόν όσοι άνθρωποι βρέθηκαν να καταναλώνουν αλκοόλ ή μεθυσμένοι κατά την περίοδο πένθους συνελήφθησαν και αντιμετωπίστηκαν ως εγκληματίες ιδεολογίας. Δεν τους ξαναείδαμε ποτέ».

northkorea mourn r

Ο ίδιος αποκαλύπτει ακόμη ότι «ακόμα και αν ένα μέλος της οικογένειάς σου πεθάνει κατά την περίοδο πένθους, δεν μπορείς να κλάψεις δυνατά και η σορός του θάβεται μετά το πέρας της. Προφανώς δεν μπορείς να γιορτάσεις και τα γενέθλιά σου αν πέφτουν μέσα στην περίοδο πένθους».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ισραήλ: Εντολή Νετανιάχου για διαπραγματεύσεις απελευθέρωσης των ομήρων και κατάπαυση πυρός
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δήλωσε ότι έδωσε το «πράσινο φως» για συνομιλίες με στόχο μια συμφωνία για τους ομήρους και μια κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, χωρίς ωστόσο να στείλει αντιπροσωπεία στο Κατάρ ή στην Αίγυπτο
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Πυρκαγιές στην Ευρώπη: Ρεκόρ με περισσότερα από 10 εκατομμύρια στρέμματα καμένα το 2025
Οι δασικές πυρκαγιές έχουν ήδη καταστρέψει μια έκταση ίση με την Κορσική, ξεπερνώντας μέσα σε οκτώ μήνες το προηγούμενο ρεκόρ του 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία του ευρωπαϊκού συστήματος EFFIS
Πυρκαγιά στην Πορτογαλία
Ιταλία: Σάλος με σεξιστική ομάδα στο Facebook – Η Meta την έκλεισε μετά από 6 χρόνια
Μια ομάδα με 32.000 μέλη όπου άνδρες μοιράζονταν προσωπικές φωτογραφίες των συζύγων τους προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων – Η Meta την έκλεισε μετά από έξι χρόνια λειτουργίας, σύμφωνα με τους Financial Times
Το logo του Facebook
Ο Ντόναλντ Τραμπ απομακρύνει υψηλόβαθμη αναλύτρια της CIA για τη Ρωσία – Ανησυχίες στις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ
Το Economist αποκαλύπτει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος αφαίρεσε την άδεια ασφαλείας από έμπειρη αναλύτρια της CIA, σε μια άνευ προηγουμένου «εκκαθάριση» στις υπηρεσίες πληροφοριών
Το κτίριο όπου στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία της CIA στη Βιρτζίνια